Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Devenit celebru pentru amiciţia cu Vasea Temutul Cherim Ferat, eliberat de instanţă

ro

23 Jun, 2012 01:00 5289 Marime text
Arestat de câteva luni bune în Capitală, pentru scandalul monstru produs în noaptea de Revelion în renumitul club bucureştean Bamboo, Cherim Ferat este la un pas de a fi pus în libertate. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să-i înlocuiască starea de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu fără încuviinţarea instanţei de judecată.

Alături de Cherim Ferat - cunoscut drept apropiat al celebrilor fraţi Vasea din Constanţa - , instanţa a mai decis eliberarea lui Adrian Nicolescu şi Samir Ghiţă. Pentru toţi, judecătorii bucureşteni au decis înlocuirea arestului cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Cât este valabilă interdicţia, suspecţii trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la Poliţia sector 2 Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de supraveghere sau ori de câte ori este chemat şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura. De asemenea, aceştia trebuie să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Mai mult, judecătorii le-au să nu se apropie de coinculpaţi, persoanele vătămate, membrii familiei acestora, martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. În cazul nerespectării acestor condiţii, suspecţii riscă să revină în arest. „Se va dispune punerea în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză", se arată în hotărârea instanţei. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au atacat deja hotărârea în recurs, urmând ca dosarul să ajungă în atenţia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pus sub acuzare pentru tentativă de omor calificat, comisă în public, ameninţări şi alte infracţiuni comise cu violenţă, Cherim Ferat a fost închis preventiv în luna martie.

Nu i-a făcut loc să treacă

Anchetatorii au precizat că propunerea de arestare este formulată la circa două luni de la producerea faptelor întrucât, după scandal, suspecţii au fugit şi şi-au ascuns urmele, iar identificarea lor a fost posibilă numai în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de înregistrat din club, ceea ce a însemnat ore de vizionare. „S-a reţinut că inculpatul Cherim Ferat împreună cu alţi cunoscuţi, trecând în apropierea unui separeu numit sufragerie, a îmbrâncit intenţionat pe partea vătămată B.M., martorul A.M.I. solicitându-i să nu provoace scandal. La câteva minute după acest moment, Cherim Ferat a revenit însoţit de persoanele arătate, la masa părţii vătămate B.M., cerându-i acestuia să-l însoţească; faţă de refuzul lui, se susţine în referatul Parchetului, inculpaţii Lazăr şi Drăgan l-au imobilizat, l-au împins în camera numită sufragerie, unde Cherim Ferat l-a apostrofat că nu i-a făcut loc să treacă, după care l-a lovit la nivelul feţei cu pumnul, intervenind şi numiţii L.N. (lovitură cu capul) şi D. care l-a lovit cu pumnul", se arătă în documentele instanţei de judecată, la momentul arestării lui Cherim.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii