Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depistaţi de jandarmii din Constanța în timp ce pescuiau prin metode interzise de lege

ro

15 Feb, 2017 11:43 1467 Marime text
Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa-Detaşamentul 6 Mangalia  a observant, ieri, pe malul lacului Neptun, doi bărbaţi care pescuiau prin metode interzise de lege.

La vederea oamenilor legii, cei doi au devenit agitaţi şi au aruncat în apă uneltele de pescuit.

Fiind întrebaţi cu privire la modul în care desfăşurau activităţile de pescuit făptuitorii  cu vârse de  49 ani şi 57 ani, ambii având domiciliul în municipiul Mangalia, le-au relatat jandarmilor că pescuiau cu undiţe şi lansete, iar în loc de momeală foloseau ancoriţe  înţepătoare cu câte trei braţe, prin metoda  japca(metodă de pescuit nesportiv, interzisă de legislaţia în vigoare).

Deoarece fapta „pescarilor amatori” este prevăzută şi sancţionată de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare),  jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat lucrătorilor Poliţiei Neptun  în vederea continuării cercetărilor, uneltele de pescuit fiind ridicate în vederea confiscării.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii