Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:02 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie EXCLUSIVĂ înainte de încarcerare Şase ani de închisoare pentru George Bosânceanu - „Sistemul m-a învins“

ro

09 Dec, 2015 00:00 1667 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dispus, ieri, condamnarea definitivă a lui George Vergiliu Bosânceanu, proprietarul hotelului Histria din staţiunea Mamaia, la şase ani de închisoare. Bosânceanu a fost condamnat în primă instanţă la zece ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, de trafic de minori şi de proxenetism.
 
„În final, inculpatul Bosânceanu George Vergiliu urmând să execute pedeapsa principală rezultantă de şase ani de închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, f şi k C.pen. şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea, pe durata executării pedepsei, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, f şi k C.pen. În baza art. 72 alin. 1 C.pen., deduce din durata pedepsei principale aplicate inculpatului perioadele executate de acesta de la 22.11.2000 până la 19.07.2002, de la 13.09.2006 până la 11.10.2006 şi de la 03.04.2012 până la 26.04.2012, precum şi reţinerea din data de 28.08.2006“, se arată în minuta judecătorilor.
 
Oamenii legii arată că, în cursul anului 2011, Bosânceanu, dar şi alte persoane ar fi obţinut beneficii financiare, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către cinci persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. „Activitatea infracţională se desfăşura cu predilecţie în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu George Vergiliu“, potrivit DIICOT.  
 
Alături de George Vergiliu Bosânceanu au mai fost condamnaţi definitiv şi Gheorghe Peneoaşu - cinci ani şi şase luni, Marian Roşu - opt ani, Bogdan Alexandru Barbu - patru ani şi şase luni, Georgică Andrei Chiciorea - doi ani şi şase luni, Virgil Helera - doi ani şi şase luni, Sevghilim Şaban - trei ani şi trei luni, Nicoleta Ştefania Taran (fostă Tumbea) - trei ani.

„Este un abuz, dar eu sunt prea mic să mă lupt“

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, George Bosânceanu a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că „este un abuz“ ceea ce i se întâmplă, concluzionând: „Sistemul m-a învins“.
 
„Eu aşteptam normal să se rejudece pentru că, deşi s-a strămutat dosarul de la Constanţa la Vrancea, acolo a fost, prin transfer, o judecătoare care a lucrat la Tribunalul Constanţa. În concluzie, m-a judecat tot o judecătoare de la Tribunalul Constanţa. Deşi Înalta Curte mi-a strămutat dosarul pentru că la Constanţa nu o să am o judecată dreaptă, în final am fost judecat tot de o judecătoare de la Tribunalul Constanţa. Nu există proces-verbal pe alegerea aleatorie, care, normal, era nulitate absolută, trebuia să rejudece. În final, acesta este rezultatul. În concluzie, sistemul m-a învins. Este un abuz, dar eu sunt prea mic să mă lupt. Probele, tot ce spun eu se regăsesc la dosar. Le-am spus în instanţă. Cel mai important lucru este că am fost judecat de o judecătoare care nu a fost numită aleatoriu. Nu există. Este o nulitate absolută în orice Justiţie. Din zece judecători de la Tribunalul Vrancea trebuia să se abţină judecătoarea care a venit de la Tribunalul Constanţa, dacă a văzut că dosarul este strămutat de acolo. Acum nu mai am ce să fac. Este definitivă. Mă pregătesc. Mă duc şi mă predau“, a declarat George Bosânceanu.
 
În momentul în care a fost sunat ieri după-amiază, George Bosânceanu era la hotelul Histria atunci când şi-a aflat sentinţa definitivă. A spus că se duce acasă să îşi facă bagajul, va vorbi la Inspectoratul de Poliţie şi va merge să se predea.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii