Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă Anton Balaşcă, bărbatul care şi-ar fi omorât cele două soţii, a cerut liberare condiţionată

ro

10 Feb, 2016 00:00 1130 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul condamnat Anton Balaşcă împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Medgidia, instanţă care i-a respins cererea de liberare condiţionată. Decizia Tribunalului este definitivă.
 
Anton Balaşcă a fost condamnat, în anul 2003, la 25 de ani de închisoare, după ce şi-ar fi omorât soţia.
 
Reamintim faptul că, în luna mai a anului 2012, poliţiştii din Nistoreşti au fost sesizaţi de către săteni despre dispariţia Lentei Balaşcă. Obişnuiţi să o vadă zilnic în faţa porţii, localnicilor li s-a părut ceva suspect în momentul în care vecina lor nu mai dăduse niciun semn de viaţă de aproximativ trei zile. Aşa că nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au dus la postul de Poliţie din sat, unde au reclamat acest lucru. Totodată, vecinii au anunţat şi copiii femeii, care au venit imediat la casa părintească, să vadă despre ce este vorba.
 
Imediat, s-a format o echipă operativă, iar la scurt timp, trupul femeii a fost descoperit îngropat în apropierea casei, la o adâncime de aproximativ doi metri şi acoperită cu un strat de 20 de centimetri de pământ. Femeia era dezbrăcată şi prezenta mai multe urme de lovituri pe tot corpul. În urma cercetărilor întreprinse de poliţişti, s-a stabilit că cel care-i luase viaţa ar fi fost tocmai soţul său, Anton Balaşcă.
 
Bărbatul a mai fost condamnat, în anul 1986, la 20 de ani de închisoare, pentru că şi-ar fi omorât prima soţie. Din pedeapsa primită, el nu a executat decât 6,3 ani, după care a fost eliberat condiţionat.
 
Luat la întrebări de către anchetatori, Balaşcă şi-ar fi recunoscut fapta, povestind pe larg cum ar fi ajuns să-şi omoare şi cea de-a doua soţie. Printre altele, el a spus că, după ce au consumat mai multe pahare de băutură împreună, s-ar fi luat la ceartă. Pe fondul consumului de alcool, nu ar mai fi ţinut cont de nimic şi ar fi început să o lovească pe soţia sa cu pumnii şi picioarele, apoi i-ar fi aplicat câteva lovituri cu o bâtă. După ce şi-a dat seama că femeia nu mai mişca şi că a murit, s-ar fi gândit să o îngroape în spatele casei, în speranţa ca nu o va găsi nimeni.
 
Procesul s-a judecat la Tribunalul Constanţa. În cadrul concluziilor finale, reprezentantul Ministerului Public a solicitat instanţei condamnarea inculpatului la detenţie pe viaţă, având în vedere gravitatea faptei săvârşite şi, mai ales, a solicitat să se ţină cont că bărbatul a mai fost condamnat pentru o infracţiune asemănătoare.
 
În schimb, apărătorul lui Balaşcă a spus judecătorilor că, în opinia sa, pedeapsa maximă pentru omor, adică 25 de ani de închisoare, este suficientă. În ultimul cuvânt, Anton Balaşcă a rugat judecătorii să-l ajute şi să-l interneze într-un institut de specialitate, ţinând cont că ar fi bolnav psihic. Magistraţii s-au pronunţat în acest caz şi au dispus condamnarea inculpatului la 25 de ani de închisoare, interzicerea unor drepturi pe o perioada de cinci ani, precum şi plata a aproximativ 100 de milioane de lei către copiii victimei, reprezentând daune morale şi materiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii