Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce au fost tăiați copacii de pe strada Decebal din Constanța! Explicațiile Primăriei

ro

13 Nov, 2023 12:52 777 Marime text
Foto: Facebook/Partidul VerdeÎn urmă cu câteva zile, reprezentanții Partidului Verde, filiala Constanța anunțau că cinci arbori sănătoși au fost tăiați pe strada Decebal fără niciun fel de justificare. 
 

„Constatăm că această administrație criminală continuă să distrugă arborii sănătoși într-un moment în care presiunea asupra mediului înconjurător este deja foarte mare.
 
Este inacceptabil să vedem cum spațiile verzi din Constanța devin din ce în ce mai rare, în timp ce municipiul nostru se află în coada listei în Europa la acest capitol.
 
Solicităm administrației locale să ofere explicații clare cu privire la aceste tăieri și să prezinte planuri concrete pentru protejarea și extinderea spațiilor verzi din Constanța", precizau reprezentanții Partidului Verde filiala Constanța.


În acest context, reprezentanții Primăriei Constanța au transmis printr-un comunicat că presă că intervenția asupra copacilor de pe strada Decebal a fost necesară pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare termică. 

„În vara anului trecut a început înlocuirea conductelor vechi de jumătate de secol din sistemul de termoficare din municipiul Constanța, iar de atunci lucrările au avansat considerabil. Execuția s-a desfășurat conform graficului, însă, cu toate acestea, echipele de intervenție au întâmpinat diverse situații neprevăzute în teren. Una dintre situații a fost cea în care, pe strada Decebal, echipele de muncitori au găsit copaci crescuți peste rețeua termică.  Mai mult specialiștii au analizat și au constatat că mulți dintre ei prezentau o stare fitosanitară precară.

Decizia de a-i tăia pentru siguranța publică a fost necesară și s-a realizat în baza avizelor/acordurilor de specialitate de la instituțiile abilitate.

Taierea acestor copaci a fost o decizie dificilă, dar necesară. Ne cerem scuze pentru luarea acestei măsuri și apelăm la înțelegerea dumneavoastră și responsabilitatea față de impactul asupra mediului. Este important să se continue efortul comun pentru a menține un echilibru între siguranță și conservarea mediului înconjurător.Copacii tăiati vor fi înlocuiți în proximitate cu alte exemplare tinere și viguroase.

Lucrările de intervenție de pe strada Decebal fac parte din Etapa a III-a care are ca obiectiv zona centrală a orașului și vizează reabilitarea a 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,02 km traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. Valoarea proiectului este de aproximativ 52 milioane de lei“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Constănțeanul supăratCinci arbori sănătoși au fost tăiați pe strada Decebal din Constanța (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii