Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum previn poliţiştii furturile din autoturisme

ro

26 Apr, 2013 00:00 1684 Marime text
Pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3, au organizat şi efectuat o acţiune de informare a cetăţenilor, pentru prevenirea săvârşirii furturilor din autoturisme.

Potrivit analizelor statistice efectuate, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, iar un factor favorizant este reprezentat şi de faptul că cetăţenii lasă diverse obiecte la vedere în maşini. Pentru făptuitori nu există o preferinţă pentru bunurile sustrase din autoturisme, aceştia însuşindu-şi practic tot ce se poate lua din autoturism şi se află la vedere.
Având în vedere aceste considerente, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa continuă campania informativă de prevenire a cetăţenilor cu privire la riscurile şi neplăcerile provocate de implicarea în acest gen de infracţiuni, în calitate de victime.

Acţiunea s-a derulat în zona de competenţă a Secţiei 3 de Poliţie începând cu ora 09.30, ocazie cu care poliţiştii au verificat autoturismele parcate pe străzile Petre Romulus, Jupiter, Ştefan cel Mare, Griviţei, Ştefan Mihăileanu, George Enescu, Constantin Brătescu şi Ilarie Voronca, în parcările dintre străzi, precum şi în Piaţa Griviţei, constatând faptul că oamenii îşi lasă în autoturisme, la vedere, diverse bunuri, mai mult sau mai puţin valoroase, dar care pot atrage atenţia răufăcătorilor.
Poliţiştii au purtat discuţii cu proprietarii autoturismelor, recomandându-le să fie prudenţi în aceste situaţii, astfel evitând să devină victime ale hoţilor din autoturisme, care, pe lângă faptul că le sustrag bunurile lăsate nesupravegheate, pot provoca şi distrugeri la nivelul autoturismelor. Totodată, au fost înmânate pliante cu sfaturi preventive atât proprietarilor de autovehicule, cât şi celorlalţi cetăţeni interesaţi de campania poliţiştilor.
Scopul activităţii a fost acela de a conştientiza cetăţenii cu privire la riscul la care sunt expuşi în momentul în care îşi lasă în autoturisme la vedere bunuri cum ar fi: laptopuri, bani, portofele, poşete, documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, dispozitive de stocare a informaţiilor, serviete, chei, diverse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte, aparatură electronică etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii