Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a devenit erou câinele poliţist Tad. Are patru ani şi este din rasa ciobanesc german

ro

28 Nov, 2019 01:41 1164 Marime text
Un bărbat a apelat la poliție, spunând că mama lui, o femeie de 64 de ani, a dispărut de acasă.

Polițiștii s-au mobilizat imediat, alături de pompieri, localnici și ajutați de câinele polițist Tad, pentru a o găsi.

Tad, ciobănescul german, specializat în căutarea și salvarea persoanelor în mediul natural, i-a luat urma femeii și i-a condus pe oameni direct în locul în care se afla.

Comunicatul, integral, al Poliţiei Române

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Neamţ, ajutaţi de câinele poliţist TAD, au găsit o femeie din Tarcău, dispărută la data de 26 noiembrie 2019.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi, la data de 26 noiembrie a.c., de un bărbat de 45 de ani, din Pângăraţi, cu privire la faptul că mama sa, de 64 de ani, din Tarcău, a plecat de acasă în aceeași zi şi nu s-a mai întors.

În urma sesizării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, pompieri, membri ai familiei şi localnici au demarat de urgenţă căutările, pentru a găsi femeia.

La acţiune a participat şi câinele poliţist Tad, în vârstă de 4 ani, din rasa ciobănesc german, a cărui specializare este căutarea și salvarea persoanelor în mediul natural, alături de conductorul său din cadrul Compartimentului Urmăriţi.

A doua zi dimineață, femeia a fost găsită într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi, datorită aportului decisiv pe care l-a avut câinele poliţist TAD.

Pe perioada dispariției, femeia nu a fost victima niciunei infracțiuni.

Femeia a fost preluată de un echipaj medical, pentru a i se evalua starea de sănătate.
* * *
Câinele TAD şi-a dovedit calităţile obţinând punctajul maxim la antrenamentul de specialitate susţinut la Centrul Chinologic Sibiu, în cursul lunii octombrie 2019.
 
Sursa foto: Politia Romana
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii