Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu afacerea „pasata" la „mama" Afaceristul Done, „lucrat" a doua oara de politisti (video)

ro

21 Jul, 2010 01:19 3501 Marime text
cap_7.jpgPoliţiştii au percheziţionat din nou sediul unei firme din care Viorel Done s-a retras în luna martie

Fostul administrator al societăţii comerciale Dovi Import Export SRL, Viorel Done, de 39 de ani, a intrat din nou în atenţia oamenilor legii. Astfel, după ce în februarie Garda Financiară şi Serviciul de Investigaţii a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat o vizită afaceristului Done, soldată cu confiscarea a 11.910 pachete de ţigări, în valoare de peste 820 de milioane de lei vechi, poliţiştii constănţeni au „lovit" din nou.

03-tigari-contrabanda.jpgDe curând, mascaţii au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului, la trei imobile aflate în folosinţa lui Viorel Done. Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat în vederea efectuării cercetărilor 85.600 ţigarete de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Ucraina sau Republica Moldova, în valoare de aproximativ 45.000 lei. La această acţiune au participat şi luptătorii din cadrul DIAS Constanţa. În prezent, Viorel Done şi Alexandru Nicolae Constantinescu, de 22 de ani, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Afacerile lui Done

Foarte interesant, potrivit datelor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, Done s-a retras din firma respectivă, încă din luna martie. Monitorul oficial nr. 1168 din 19 martie 2010 ne arată că „Done Viorel (...), în calitate de asociat unic al SC Dovi Import Export SRL, azi, 1.03.2010, la sediul societăţii, am hotărât următoarele: cesionarea cu titlu oneros a unui număr de 10.000 de părţi sociale, deţinute de către asociatul unic Done Viorel, către Done Anica, domiciliată în Constanţa (...)". De asemenea, se mai arată în respectivul Monitor oficial, în urma cesionării părţilor sociale, Anica Done, de 76 de ani, are un aport la capitalul societăţii de 100.000 de lei, „reprezentând 10.000 de părţi sociale şi o cotă de participare la beneficii şi la pierderi de 100%". Totodată, bătrâna de 76 de ani devine şi administratorul firmei, pe o perioadă de patru ani, în timp ce fiul său iese din societate. Pe de altă parte, este de menţionat că, în noiembrie 2008, Viorel Done, împreună cu soţia sa, Maria, au pus bazele firmei Done & Son, Viorel Done fiind şi administratorul societăţii. Activitatea principală a SC Done & Son SRL era reprezentată de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate", iar capitatul social era de 200 de lei. Aceasta nu este singura firmă pe care afaceristul o deţine împreună cu soţia, în octombrie 2006 cei doi înfiinţând SC Done Investment SRL, care avea acelaşi obiect de activitate. Viorel Done deţinea 95% din firmă, fiind şi administrator, în timp ce soţia sa deţinea restul de 5%. Tot în 2006, dar în vară, Done s-a asociat cu Dumitru Marian şi au înfiinţat firma Sera Beach Holiday, a cărei activitate principală era reprezentată de „comerţ cu amănuntul, în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun". Revenind la ultimele modificări din acţionariatul SC Dovi Import Export, este de menţionat că nu este pentru prima dată când Viorel Done face afaceri cu mama sa, în 2004 cei doi punând bazele societăţii Done Family SRL, care se ocupa cu „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate (servicii de închiriere apartamente sau alte clădiri de locuit; clădiri nerezidenţiale, inclusiv pavilioane expoziţionale; terenuri)".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii