Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul adjunct al APIA Tulcea, reţinut Cristina Gherghişan ar fi luat mită bani şi un smartphone

ro

03 Apr, 2015 00:00 3004 Marime text
Cristina Gherghişan, directorul adjunct al APIA Tulcea, a fost reţinută, ieri, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Aceasta este bănuită că ar fi primit mită un smartphone şi bani.
 
În cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, au efectuat, ieri, 17 percheziții în județele Tulcea, Constanța și Galați, dintre care 12 au avut loc la sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
 
Astfel, descinderile au avut loc la sediul APIA Tulcea, dar şi la mai multe primării din judeţele Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Percheziţiile DNA au vizat în cauză fapte de corupţie ale unor suspecţi din cadrul APIA Tulcea.
 
La finalizarea percheziţiilor, anchetatorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore faţă de Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

Ce spun anchetatorii

În ordonanța de reţinere, procurorii arată: „La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la administratorul unei societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.“
O lună mai târziu, la data de 23 octombrie 2014, directorul adjunct al APIA Tulcea ar fi primit de la o persoană, „în mod direct, pentru sine, foloase și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu“, mai susţin anchetatorii.

La data de 13 noiembrie 2014, Cristina Gherghișan, „în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea“, se mai arată în ordonanţa procurorilor.
 
Totodată, ancheta vizează urmărirea penală și față de alte persoane.
 
Cristina Gherghişan va fi prezentată, azi, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii