Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil dispărut din fața casei, în Pecineaga, găsit mort după câteva zile. Se împlinesc trei ani de la tragedie

ro

02 Nov, 2022 14:51 1929 Marime text


 
S-au împlinit trei ani de când Iulian, un copil de opt ani din Pecineaga, a fost văzut ultima dată de părinții săi, micuțul fiind găsit, zile mai târziu, mort!
 
Tragedia s-a produs pe data de 2 noiembrie 2019, în localitatea constănțeană Pecineaga.

Iulian, un copilaş de opt ani a fost văzut ultima oară după-amiaza, în timp ce se juca în faţa casei. Seara, dispariţia sa a fost sesizată şi au început căutările, micuţul fiind găsit după câteva zile, fără viață, plutind într-un bazin de fecale al unei ferme din zonă.

În ziua de 2 noiembrie 2019, Iulian, copilul lor în vârstă de opt ani, a fost văzut ultima dată în timp ce se juca, după-amiaza, în faţa casei.

Seara, părinții i-au sesizat alarmaţi dispariția şi aşa au început căutările.
 
Zile întregi, împrejurimile localităţii, străzile şi toate ungherele posibile şi imposibile au fost cercetate cu atenţie de anchetatori şi voluntari, de elicoptere şi câini antrenaţi special pentru astfel de operaţiuni.
 
Se luau în calcul toate ipotezele: răpire, plecare voluntară, rătăcire, farsă. În cele din urmă, din nefericire, după şase zile de căutări fără succes, trupul neînsufleţit al băiețelului a fost găsit. Doi oameni l-au văzut plutind.

„Minorul în vârstă de 8 ani dat dispărut în data de 2 noiembrie a.c. a fost găsit, în jurul orei 8.30, de către 2 paznici aparținând fermei care folosește bazinele, în primul bazin, trupul plutind sub suprafața apei, fiind vizibilă o parte a capului“, era informarea oficială venită de la Inspectoratul de Poliție al Judeţului Constanţa.

„Menționăm faptul că cercetările și căutările în acest bazin nu au fost sistate până acum. În bazinul la care facem referire a fost introdusă apă din al doilea bazin, pentru a dilua stratul de mâl format pe fundul bazinului și în care era posibil sa fi rămas prins trupul neînsuflețit. În cursul zilei de astăzi urma să se acționeze cu o pompă submersibilă pentru secarea definitivă a bazinului“, au mai precizat oficialii IPJ la momentul respectiv.

Totodată, se arăta în comunicat că „trupul neînsuflețit a fost transportat la morga spitalului municipal Mangalia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. A fost schimbată încadrarea juridică în infracțiunea de ucidere din culpă“.

În prezent, cercetările sunt în curs de desfășurare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii