Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contraatacul Arhiepiscopiei ÎPS contra Rachieru, la sfârşitul lunii

ro

18 Jun, 2012 01:00 2838 Marime text

montajarhiepiscopie.jpgDupă ce RADET Constanţa, instituţie cârmuită de pesedistul Ilie Rachieru, a obţinut în instanţă obligarea Arhiepiscopiei Tomisului la plata întreţinerii pentru anul 2011, instituţia bisericească ocârmuită de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a lansat contraatacul.

La sfârşitul acestei luni urmează să se judece la Constanţa procesul în care Arhiepiscopia, la rândul ei, a dat în judecată Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, solicitând anularea somaţiei de plată. Cazul se va afla în atenţia judecătoarei Claudia Ionela Bojin, la completul Csv7, pe data de 28 iunie.

Disputa mai mult sau mai puţin metaforică purtată de instituţiile conduse de Ilie Rachieru şi de ÎPS Teodosie s-a ivit ca urmare a faptului că Arhiepiscopia nu ar fi achitat contravaloarea întreţinerii pentru anul 2011. Sătui să aştepte, chiar dacă era vorba despre o instituţie bisericească, reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanţa au dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului, la începutul acestui an. Cazul a fost înregistrat la instanţă sub numărul 4379/212/2012, iar la sfârşitul lunii aprilie judecătoarea Luminiţa Simina Moţîrlichie a admis cererea RADET-ului privind emiterea somaţiei de plată împotriva Arhiepiscopiei Tomisului. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis să oblige „debitoarea (nr. Arhiepiscopia Tomisului) la plata către creditoare (nr. RADET Constanţa) a sumei de 61.491,72 de lei, reprezentând contravaloare energie termică, 5.998,34 de lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente perioadei 28.02.2011 - 31.10.2011, în termen de 20 de zile de la rămânerea irevocabilă a ordonanţei de plată".

arhiepiscopie-Arhiepiscopie.jpg

RADET, pârât în noul proces

În schimb, instanţa de judecată a respins cererea formulată de RADET privind obligarea Arhiepiscopiei la plata sumei de 24,80 de lei, reprezentând taxă de notificare executor. Colac peste pupăză, însă, Arhiepiscopia a fost obligată să achite suma pe care RADET a cheltuit-o cu procesul, fiind vorba despre 39,3 lei, constând în taxa de timbru şi timbrul judiciară. La circa o lună de la pronunţarea instanţei, timp în care la adresa Arhiepiscopiei a sosit hotărârea motivată a instanţei, reprezentanţii instituţiei cârmuite de ÎPS Teodosie au lansat contraatacul. Astfel, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 12833/212/2012, cauză în care Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de reclamant, solicită anularea somaţiei de plată emisă de Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, instituţie ce are rolul de pârât în noul proces astfel format. Dosarul se va judeca pe data de 28 iunie, la Secţia civilă a Judecătoria Constanţa, intrând în atenţia completului Csv 7.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii