Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă acțiunile de protest ale salariaților Direcției Județene de Statistică Constanța

ro

05 Dec, 2023 12:45 758 Marime text
foto cu rol ilustrativ Continuă acțiunile de protest, începute în data de 23 noiembrie 2023, şi în data de 5 decembrie 2023, începând cu ora 11.00. 

Informația a fost oferită de către Direcția Județeană de Statistică Constanța, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Nemulțumirile salariaţilor Direcției Județene de Statistică Constanța sunt:

- salarizarea discriminatorie îndelungată, având în vedere faptul că salariile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflaţiei (rata inflației a depăşit 42% în octombrie 2023 faţă de decembrie 2018)
– aplicarea Legii nr. 153/2017, cu consecinţa neocupării posturilor vacante; - neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema ˵Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică˶

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:

- stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;
- funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze, pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.
- având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.

Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activității, până cand revendicările noastre vor fi soluționate, mai transmite sursa citată. 



Citește și:

Salariaţii Direcției Județene de Statistică Constanța continuă acțiunile de protest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii