Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, vizată de o acţiune coordonată de Poliţia Română

ro

29 Apr, 2013 00:00 1228 Marime text
În perioada 18 martie - 19 aprilie, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IGPR a coordonat o acţiune la nivelul a 23 de judeţe, respectiv Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui, precum şi în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.
Pentru verificarea tuturor aspectelor prevăzute şi sancţionate de legislaţia incidentă în acest domeniu, poliţiştii structurilor de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au cooperat nemijlocit şi au acţionat împreună cu specialişti din componenţa diferitelor instituţii care, potrivit legii, au competenţă, atribuţii legale şi expertiză pe problematica ce a făcut obiectul acţiunii (unităţi fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de muncă).
Echipele de control au efectuat verificări şi controale la 1.107 agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. În urma acestor activităţi au fost constatate 84 de fapte de natură penală, pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 85 de persoane.
Din totalul faptelor descoperite, 65 sunt prevăzute de legislaţia privind protecţia mediului, 12 sunt prevăzute de normele privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase, restul faptelor fiind prevăzute de alte legi.
De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 8.976 de kilograme şi 10.983 litri de diverse produse de protecţie a plantelor.
Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 174.680 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii