Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Peste 100 kg de articole pirotehnice, confiscate de jandarmi în minivacanța de Anul Nou

ro

03 Jan, 2024 16:22 660 Marime text
Foto: IJJ ConstantaÎn perioada minivacanței de Anul Nou jandarmii constănțeni au fost la datorie și au intensificat activitățile de verificare ale comercianților de materiale pirotehnice de divertisment.

Potrivit IJJ Constanța, astfel au fost identificați pe raza județului Constanța 10 comercianți care vindeau materiale pirotehnice fără să respecte prevederile legale, fiind constatate 10 infracțiuni aferente legii 126/1995 (lege care prevede că ”ORICE OPERAŢIUNE cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune”).

„Au fost descoperite astfel, în total, peste 10.000 de  articole pirotehnice, în greutate totală de peste 100 Kg care nu erau comercializate conform prevederilor legale.
Jandarmii au ridicat materialele pirotehnice și au întocmit acte de sesizare pentru toate faptele constatate, urmând ca cercetările să fie continuate de către organele de poliție, abilitate de lege în acest sens“ - au mai precizta reprezentanții IJJ Constanța.

Citește și: 

Peste 20 de apeluri pe minut la 112, de Anul Nou. Sute de apeluri au anunțat urgențe provocate de materiale pirotehnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii