Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Acțiune a polițiștilor în două școli din Lumina. Apelurile abuzive la 112 se sancționează cu amendă de până la 2.000 lei

ro

25 Feb, 2022 17:06 1147 Marime text


Joi, 24 februarie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiști ai Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional Constanța, au desfășurat activități pentru prevnirea și conștientizarea consecințelor apelurilor false la 112, în localitatea Lumina.
 
Astfel, elevii Școlii Generale nr.1 Lumina și cei ai Liceului Teoretic „Pontus Euxinus” au aflat de la polițiști că apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.


 
Totodată, le-a fost explicat faptul că nu trebuie să abuzeze de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.
 
„În acest context, amintim constănțenilor faptul că apelarea abuzivă a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 

foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii