Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Comandat“ de organizatorul Miss Piranda Ex-politistul Manea, „calcat“ de Crima Organizata

ro

31 Jul, 2010 00:00 2349 Marime text
7_perchezitii_-_tigari_contrabanda.jpgPercheziţii cu mascaţi acasă la un fost om al legii, suspectat de trafic de ţigări. Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins, ieri dimineaţă, acasă la Bogdan Manea, fost poliţist în cadrul Secţiei 5, dar şi la un alt individ, despre care procurorii DIICOT Suceava au date că ar fi, alături de Manea, acolitul bucureşteanului Paul Iova, zis Ion Petrişor, liderul unei grupări infracţionale care se ocupă cu traficul de ţigări. Potrivit unor surse citate în presa centrală, individul ar fi nimeni altul decât organizatorul spectacolului „Miss Piranda“. În urma percheziţiilor domiciliare au fost confiscate 1.500 de pachete de ţigări şi suma totală de 130.000 de lei, găsită la locuinţele celor doi constănţeni.

Cele două percheziţii s-au înscris într-o acţiune conjugată a poliţiştilor din întreaga ţară, acţiune coordonată de procurorii DIICOT Suceava. Din primele date, se pare că este vorba despre o grupare infracţională organizată specializată în contrabanda cu ţigarete de provenienţă Republica Ucraina şi Republica Moldova. „În cursul investigaţiilor, s-a stabilit că ţigările erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani“, au precizat oficialii DIICOT. În plus, aceştia au adăugat că datele strânse până la acest moment conduc la ideea că „membrii grupării coordonau şi controlau direct actele materiale de contrabandă, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna“. Procurorii au dovezi că liderul grupării era bucureşteanul Paul Iova, zis Ion Petrişor, de 48 de ani.

Prejudiciu de 5.000.000 de lei

A fost nevoie de nu mai puţin de 50 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea reţelei, atât în Bucureşti, cât şi în judeţele Suceava, Botoşani, Covasna şi Neamţ. Două dintre ele au fost în Constanţa, la locuinţele poliţistului Manea şi a individului presupus a fi complicele său. Constănţenii, alături de mai mulţi indivizi din întreaga ţară, au fost conduşi ieri la sediul DIICOT Suceava pentru audieri, urmând ca faţă de aceştia să se ia măsurile preventive care se impun, în funcţie de gravitatea faptelor. „În cursul cercetărilor, cu ocazia monitorizării activităţilor infracţionale ale membrilor grupării, au fost capturate peste 500.000 de pachete de diferite mărci de provenienţă Republica Ucraina şi Republica Moldova“, au mai precizat oficialii DIICOT, care au adăugat că valoarea prejudiciului, doar pentru ţigările capturate, se ridică la suma de 5.000.000 de lei. De menţionat că nu este pentru prima dată când Bogdan Manea, fost poliţist, intră în atenţia foştilor săi colegi. În 2008, el a fost depistat în trafic având în portbagajul maşinii 4.000 de pachete de ţigări fără documente de provenienţă. Cazul a fost preluat de DIICOT Constanţa, ex-poliţistul fiind ulterior trimis în judecată pentru contrabandă de ţigări. Deşi a fost reţinut pentru 24 de ore, Manea nu a fost arestat, judecătorii considerând că nu reprezintă pericol public. De asemenea, în 2007, el a fost sancţionat disciplinar pentru comportament agresiv, după ce şi-a snopit în bătaie fosta prietenă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii