Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul SEEBRIG, briefing de informare la Brigada 9 Mecanizată Mărășești Constanța. Ce este SEEBRIG. Cine este comandant (galerie foto)

ro

24 May, 2018 03:47 4848 Marime text
Ieri, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești”a avut loc briefingul de informare a comandantului SEEBRIG, generalul de brigadă Tudorică Petrache.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia vizitei de evaluare a structurilor brigăzii puse la dispoziția inițiativei regionale SEEBRIG.
 

Brigada din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) a fost înfiinţată în anul 1999 şi este organizată la nivel regional având în subordine structuri militare din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, România şi Turcia.


Comandamentul SEEBRIG şi-a desfăşurat activitatea până în 2003 la Plovdiv, Bulgaria, din 2003 până în 2007, la Constanţa, din 2007 până în 2011, la Istanbul, Turcia, iar din iulie 2011 la Larissa, Grecia.

Comanda SEEBRIG  este asigurată timp de doi ani, prin rotaţie, de fiecare dintre ţările membre. România a asigurat comanda SEEBRIG în perioada 2007-2009 prin generalul de brigadă Virgil Bălăceanu.

Din 2017 comanda SEEBRIG este asigurată de generalul de brigadă Tudorică Petrache.


România contribuie la structura brigăzii cu un batalion de infanterie, respectiv Batalionul 341 Infanterie „Constanţa”, cunoscut şi sub denumirea de "Rechinii Albi", o companie de geniu şi un pluton de cercetare din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” şi un pluton de transport din cadrul Batalionului 168 Sprijin Logistic „Pontus Euxinus”.

O dată la doi ani, conform procedurilor de operare ale brigăzii, efectivele puse la dispoziţie de România sunt evaluate de comandamentul SEEBRIG .


Comandamentul SEEBRIG şi două subunităţi de sprijin din care au făcut parte şi 233 de militari români, au participat la misiunea Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru securitate din Afganistan (ISAF), acţionând sub mandat ONU şi sub conducerea operaţională NATO.
 
Ca semn al recunoaşterii valorii profesionale, dar şi ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie „Constanţa” a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul iniţiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de alte şase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Macedonia şi Turcia.

Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciţii şi misiuni internaţionale, drapelul de luptă al Batalionului 341 Infanterie „ Constanţa” a fost decorat cu următoarele distincţii şi medalii: „Emblema de Onoare a Forţelor Terestre”, „Emblema de Onoare a Statului Major General şi medalia „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemne de război.

Sursa foto: Facebook.com/Brigada9Mecanizata
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii