Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est are o nouă comandă

ro

12 Jun, 2020 19:23 1548 Marime text
  • Generalul de brigadă Cristian Dan a îndeplinit, din august 2017, funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat azi la ceremonia de preluare a comenzii Diviziei Multinaționale Sud-Est (HQ MND-SE) de către generalul de brigadă Cristian Dan.

În cadrul ceremoniei desfășurată la sediul HQ MND-SE din București, generalul de brigadă Cristian Dan a preluat funcția de la generalul de brigadă bulgar Plamen Yordanov, aflat la comanda diviziei din martie 2020.

Generalul de brigadă Cristian Dan a îndeplinit, din august 2017, funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

La 1 decembrie 2018, a fost promovat la gradul de general de brigadă, an în care, în calitate de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a condus Exercițiul Multinațional SCORPIONS FURY 2018, exercițiu de certificare al comandamentului NATO.

Este veteran al teatrelor de operații, cu misiuni executate în Irak (2004) și Afganistan (2010 și 2013 – comandant al Batalionului 2 Manevră).

În anul 2015, obţine titlul de MASTER în studii strategice după absolvirea Colegiului de Război al Armatei SUA din Carlisle, Pennsylvania.

Pentru merite deosebite, generalul de brigadă Dan a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Național „Virtutea Militară” în grad de ofițer și medalia NATO-Non article 5 pentru operaţia ISAF.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) este o structură NATO, activată de către Consiliul Nord Atlantic (NAC) și care se află sub comanda operațională (OPCOM) a Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Ca urmare a deciziei NAC, HQ MND-SE se bucură de statutul unui comandament militar internațional NATO în conformitate cu Protocolul de la Paris și acordurile suplimentare între țările NATO și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii