Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de inundații Gospodării inundate, mașini avariate, podeț surpat și doi copii salvați de pe plaja din Tuzla (galerie foto)

ro

29 May, 2021 10:31 2624 Marime text
  • Un cod portocaliu de inundații vizează zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla și Eforie, județul Constanța, în intervalul 29.05.2021 ora 07.40 – 29.05.2021 ora 14.00.
  • La stația Tuzla s-au prezentat din tura liberă mai multe cadre militare.

UPDATE 2


 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, intervine încă de dimineață, de la orele 04.00, în localitatea Tuzla, acolo unde am fost solicitați pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice. Sunt mobilizați aproximativ 40 de pompieri din cadrul Inspectoratului, din care 10 sunt veniți din tura liberă de la stația Tuzla.

S-a intervenit cu patru autospeciale de stingere, o descarcerare, șase motopompe transportabile, două motopompe remorcabile, deasemenea o macara, o descarcerare și un echipaje de prim ajutor.
 
În localitatea Tuzla au fost afectate 19 gospodării, de asemenea un sediul al unei instituții publice a fost inundat, totodată colegii mei au salvat de pe plaja din Tuzla patru  persoane, doi adulți și doi copii, care campau pe plajă, aceștia fiind preluați de echipajul de prim ajutor și evaluați la fața locului, refuzând ulterior transportul la spital.
 
Totodată, patru mașini au fost avariate în localitatea Tuzla din cauza viiturii în urma surpării podețului din localitate., a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

UPDATE 1- 10.30

Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea răspunsului la solicitări, în cel mai scurt timp.


La aceasta oră, se intervine în continuare în Tuzla, la cinci gospodării pentru evacuarea apei din curți și încă trei solicitari sunt în așteptare.

Am fost solicitați să intervenim începând cu ora 04.00 ca urmare a inundațiilor produse în localitatea Tuzla, la: 13 gospodării, patru mașini avariate (s-a surpat un podeț) și patru persoane ( doi adulți și doi copii) salvate de pe plaja din localitatea Tuzla.

Următoarele forte și mijloace au acționat: o autospecială cu motopompă de la Detașamentul Fripis, o autospecială  cu motopompă transportabila de la Detașamentul Port, 2 autospeciale de la stația Tuzla, amop Tuzla , un SMURD, o  motopompa de la stația Tuzla, o  Descarcerare de la secția Mangalia.La stația Tuzla s-au prezentat din tura liberă 10 cadre militare, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii