Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cluj Un cioban a sunat la 112 și a cerut ajutor, sperând că va fi transportat gratuit cu ambulanța

ro

29 Apr, 2022 14:50 1429 Marime text
foto Facebook/ ISU Cluj

Un cioban de la o stână din județul Cluj a sunat la serviciul unic de urgență 112 cerând ajutor, în realitate acesta sperând doar să folosească ambulanța pe post de mijloc de transport gratuit. Cazul a fost descris în amănunt pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, joi, în jurul orei 15.00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor, persoana de la telefon anunțând că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă. 

Întrucât drumul până la presupusul pacient era accidentat și plin de noroi, paramedicii au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța nu a mai putut înainta, iar salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit ulterior pe bărbatul care a cerut ajutor. 

Ajunși la locul solicitării, paramedicii au aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă, ci s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.  

Conform sursei citate, misiunea declanșată pentru preluarea presupusului pacient a durat aproximativ 4 ore, iar la întoarcere ambulanța a trebuit să fie curățată pentru a putea fi trimisă la alte cazuri.  

Poliția nu a putut fi implicată, pentru că nu se putea demonstra dacă bărbatul a avut sau nu probleme medicale la momentul apelului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii