Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clienţi speriaţi, copii pierduţi, consumaţie neplătită, dubă plină cu arme albe Scandalul cu bâte şi furci din Satul de Vacanţă minut cu minut

ro

29 Aug, 2012 01:00 4451 Marime text
scandalagii_-_casa_Valcea.jpgLiniştea turiştilor şi a constănţenilor care au ales să se relaxeze luni noaptea la o terasă din Satul de Vacanţă a fost spulberată de mai mulţi romi din cartierul Palas. Mai multe persoane de etnie romă s-au dus la Terasa Vâlcea, au luat loc la mese şi apoi au cerut să li se aducă de mâncare. Nu a trecut mult şi s-au luat la ceartă între ei. Cel mai vârstnic dintre ei l-a dat afară pe unul dintre scandalagii, cu tot cu nevastă.

Atunci, acesta, furios fiind, şi-a chemat în ajutor rudele. La scurt timp, la intrarea în Satul de Vacanţă şi-au făcut apariţia vreo 10 bărbaţi romi şi 4-5 femei, toţi înarmaţi cu răngi şi topoare. Însă au greşit şi au năvălit pe terasa de vizavi: la Căsuţa Prahova. Cei de la Căsuţa Vâlcea s-au speriat atunci când au văzut romii înarmaţi şi au închis unitatea.

„Vreo trei-patru persoane au venit la noi pe terasă şi au început să caute printre mese. Din spate, alţii strigau: «Nu aicea! Nu aicea!» fără niciun rezultat însă", povesteşte Nicolae Chivu, patronul Căsuţei Prahova. „Terasa era aproape plină de turişti la acea oră. Oamenii dansau ori vorbeau la mese. Când au văzut că romii intră înarmaţi pe terasă, mulţi s-au speriat şi au fugit. În încercarea de a restabili ordinea, două persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. O femeie nu-şi găsea copilul şi s-a speriat şi mai tare. Într-un final, l-a zărit printre mese. Câţiva clienţi au plecat şi fără să plătească ceea ce consumaseră", spune Nicolae Chivu.

Turişti contra romi

Alţi turişti însă, au făcut echipă cu ospătarii de la terasă, s-au înarmat cu mături, cu scaune şi cu ce au găsit la îndemână şi voiau să se ia la bătaie cu cei care tulburaseră noaptea de vară pe litoral. Între timp, scandalagiii s-au retras în faţa Hotelului Oxford, unde aveau o dubă plină cu arsenal: bâte, topoare, săbii. Urmau să se „înarmeze" pentru luptă.

Confruntarea dintre turişti şi ospătari pe de o parte şi romi de cealaltă parte nu a mai avut loc pentru că a apărut Poliţia. Primii poliţişti ajunşi la faţa locului au tras câteva focuri de armă în aer. La scurt timp, au sosit alte patru echipaje ale Poliţiei. Au venit şi cei de la Frontieră, dar şi o ambulanţă. „Mulţi au reuşit să fugă şi poliţia a mai săltat doar câţiva!", spun martorii.

Patronul terasei va cere daune scandalagiilor

 scandalagii_-_casa_valcea_2.jpg

Nicolae Chivu vrea să se constituie parte civilă în proces şi să ceară daune celor care i-au alungat turiştii de la terasă. „O să vorbesc cu un avocat şi o să vedem ce sumă de bani le cerem. „În 30 de ani de când lucrez nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Am mai avut mici certuri la mese: unul i-a dat o palmă celuilalt, da niciodată bătăi cu bâte şi săbii. Nici la barul de noapte pe care l-am avut nu s-a întâmplat vreodată aşa ceva!", conchide patronul terasei.

Cine sunt scandalagiii

Cei patru inculpaţi, Ionel I., Vasile F., Radian Laurenţiu I. şi Dumitru I., au fost reţinuţi pentru o perioadă de 29 de zile de către magistraţi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Ei sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire sau alte violenţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii