Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-i verifică pe magistraţi? Procurorii Andreiaş şi Rfhir, pentru CSM (documente)

ro

17 Sep, 2011 01:25 3993 Marime text
07-inspectori-balanta-jus.jpgDoi procurori constănţeni s-au înscris la concursul pentru posturile de inspectori ai Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în timp ce, până la acest moment, niciun judecător din Constanţa nu şi-a manifestat vreo opţiune în acest sens. Conform informaţiilor publicate de Lumea Justiţiei, cei doi procurori din Constanţa care vor să devină inspectori CSM sunt magistraţii Constantin Andreiaş şi Nicoleta Rhfir, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

De menţionat, în ceea ce-l priveşte pe magistratul Constantin Andreiaş, că, în urmă cu câteva luni, acesta a fost implicat într-un accident rutier produs în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce un motociclist care conducea cu viteză s-a dezechilibrat şi a alunecat cu motocicleta în faţa autoturismului procurorului. ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele celor doi procurori care vor să devină inspectori CSM, astfel cum ele reies din documentele completate în acest sens de magistraţii Andreiaş şi Rhfir. În declaraţia de avere completată pe data de 1 noiembrie 2010 de procurorul Constantin Andreiaş, acesta a declarat că nu deţinea în proprietate terenuri sau alte suprafeţe, dar nici apartamente case sau clădiri de vreun fel. În schimb, procurorul conduce un Renault Clio 3, autoturism fabricat în 2006, luat în leasing. Fără active, plasamente, conturi în bancă sau „bani la ciorapi". La capitolul „Datorii", procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa a menţionat că are de returnat suma de 18.285,95 de euro unei societăţi de leasing, fiind vorba despre o datorie contractată în anul 2007 pe o perioadă de cinci ani. Venitul anual realizat de magistrat se ridică la suma de 56.114 lei. În ceea ce priveşte eventualele interese, procurorul Andreiaş a notat că nu are niciunul.

Interese? „Nu este cazul"

La rândul său, magistratul Nicoleta Rhfir a precizat că „nu este cazul" de vreun interes, iar la capitolul avere, procurorul a precizat că deţine în proprietate un teren intravilan de 682 de metri pătraţi în comuna Valu lui Traian, fiind vorba despre o suprafaţă achiziţionată în anul 2007. Totodată, Nicoleta Rhfir deţine, împreună cu soţul, un apartament de 67 mp în Constanţa, achiziţionat în 2002 şi conduce o Skoda fabricată în 2006 şi luată în leasing. Fără economii în bănci, datoriile magistratului se ridică la suma totală de 43.504 euro, fiind vorba despre diverse credite contractate la bănci. La momentul la care era detaşată la Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul a încasat suma totală de 59.373 de lei de la CSM, reprezentând chirie, diurnă şi transport. Venitul anual realizat de magistratul Rhfir se ridică la 124.457 de lei, însumând salariile primite de la CSM.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghe 17 Sep, 2011 06:57 si cum va explcati averea de milioane a magistratului teodor nita dat afra de 2 ori din magistratura-ca procuror si judecator-pina ieri era sarac statea intr o garsonier ain navodariacum sta in vila de milioane euro la primo are masini de lux de milioane euro-merceds ultimul tip ct 10 atp,bmw,jeepuri-toyota etc ,audi a3 maro,a4 si a6 si a8 peugeot 308 etc -din salriu de la stat?trafic de influenta ,coruptie?dna si sri si an i tac-sint mai corupte