Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine face „jocurile" la Administraţia Porturilor? Cu numirea semnată de Răducu Preda, Şerban a insistat pentru Ambroziu Duma

ro

09 Jun, 2012 02:27 2871 Marime text

04_port_-_Decebal_Serban.jpgNoul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Decebal Şerban, a precizat că urmează să aibă discuţii cu sindicatele portuare, însă pentru a îndeplini acest lucru trebuie mai întâi să fie mandatat de acţionarii companiei.

În acest sens, proaspătul director general a precizat că urmează să se pună în discuţie aceste aspecte, la şedinţa Consiliului de Administraţie, din data de 14 iunie. Foarte interesant, în cadrul conferinţei de presă prin care directorul s-a prezentat, a ieşit la iveală faptul că ordinul de numire a sa în funcţie a fost semnat nu de ministrul Transporturilor, ci de secretarul de stat, Valentin Răducu Preda, fostul consilier al primarului Constanţei.

Întrebat de jurnalişti, Decebal Şerban a precizat că nu este un secret că-l cunoaşte bine pe Valentin Preda, în contextul în care i-a fost, la rândul său, consilier, în timpul primei numiri a lui Preda la Ministerul Transporturilor, în anul 2008, dar şi pentru că au lucrat împreună la Autoritatea Navală Română. Noul director general al Administraţiei Porturilor a precizat că nu este membru în niciun partid politic. Şerban a precizat că, în calitate de director al CN APMC intenţionează să facă tot ce depinde de companie pentru ca proiectele mari să fie deblocate. De asemenea, directorul general a menţionat că fostul adjunct al companiei, Vasile Blănaru, şi-a depus demisia în data de 7 iunie, act ce i-a fost acceptat. În acelaşi timp, Decebal Şerban a menţionat că a insistat pentru ca Ambroziu Duma să rămână în cadrul companiei, dat fiind că „îl cunosc bine şi profesional, şi ca om". Cât despre eventuale alte schimbări în conducerea Administraţiei Porturilor, Şerban a spus că este prematură o astfel de discuţie. Nu în ultimul rând, el a făcut referire la existenţa raportului de control întocmit de Corpul de Control al ministrului, dar a precizat că nu cunoaşte, la acest moment, conţinutul lui. Înainte de a fi numit director general al CN APMC SA, Decebal Şerban a fost şef Birou Control Operatori Economici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii