Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

ro

21 Mar, 2024 16:40 813 Marime text
Sursa galeriei foto: DIICOTLa data de 20.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj și complicitate la șantaj.

Potrivit DIICOT, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate sumele de  10.210 lei și 900 euro, o  armă neletală cu 24 cartușe cu proiectil din cauciuc, 10 cartușe calibru 12 pentru armă de vânătoare, înscrisuri cu valoarea probatorie, precum și alte mijloace de probă.

„Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, față de alți doi procurorii DIICOT – Structura Centrală luând măsura controlului judiciar.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Constanța și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii.

Citește și: 

SPIT Constanța cere insolvența Balcan Logistic SA! Firma, parte responsabilă civilmente într-un dosar DIICOT cu un presupus prejudiciu de 180 de milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii