Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonii în unitățile militare din Constanța de Ziua Eroilor (galerie foto)

ro

29 May, 2020 07:26 2050 Marime text
Eroii nu mor niciodată! Aceastea au fost cuvintele care au stat ieri pe buzele și în minte tuturor militarilor români.
 
Și în cinstea lor, în unitățile militare din județul Constanța, au avut loc o serie de manifestări omagiale.
 
Astfel la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” a avut loc o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea celor două evenimente importante pentru comunitatea militară: Înălţarea Domnului-mare sărbătoare creştină, precum şi pomenirea eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale, a unităţii statale, apărarea suveranităţii naţionale, menţinerea ordinii de drept şi a siguranţei naţionale.

Cuvântul profesorului Costin Scurtu, directorul Muzeului Naţional  Ferdinand I-Filiala Constanţa, a readus în memoria celor prezenți istoria conflictelor din zona Dobrogei şi i-a îndemnat la cinstirea militarilor căzuţi la datorie şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional.

Ceremonia a fost încheiată cu depunderea unei coroane de flori la macheta monumentului istoric ,,Mausoleul de la Mărăşeşti”.
 
Totodată, seful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, a participat la ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul sfințirii troiței ridicate în curtea Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale.
 
Militarii unității din Constanța au înălțat această troiță în memoria înaintașilor noștri care, de-a lungul timpului, și-au sacrificat viața pentru a apăra Patria și neamul românesc, iar slujba de sfințire a fost realizată în aceeași dată cu Sărbătoarea Înălțării Domnului și cu cea a Zilei Eroilor.

Tot ieri, în semn de respect, Rechinii albi au ridicat de la sol dronele de supraveghere din dotare pentru a fi mai aproape de eroii care s-au jertfit pentru libertatea, apărarea şi întregirea neamului românesc.
 
Sursa foto: Facebook/ Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”+ ForteleNavaleRomane

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii