Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi pentru evaziune fiscală

ro

23 Jul, 2013 00:00 1220 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, în colaborare cu comisarii Gărzii Financiare, au organizat şi desfăşurat mai multe verificări la diferite societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică şi turism pe litoralul Mării Negre, pe linia combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală, a drepturilor de proprietate intelectuală şi pentru protecţia populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Astfel, au fost verificate 14 societăţi comerciale din judeţ, fiind întocmite şapte dosare penale, dintre care patru pentru infracţiuni comise la Legea 241/2005 şi trei infracţiuni săvârşite la Legea 8/1996, totodată fiind aplicate zece sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990, în valoare de 15.000 de lei.
 
Exemple
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui F. Constantin, de 42 de ani, din Constanţa, care, în calitate de administrator al unei societăţii comerciale, a reţinut salariaţilor societăţii pe care o administrează impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 14.109 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui T. Cristinel, de 46 de ani, din Medgidia, care, în calitate de administrator al unei societăţii comerciale, a reţinut salariaţilor societăţii pe care o administrează impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 6.740 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului în termenul legal de 30 de zile, potrivit obligaţiei care îi revenea, conform prevederilor legale.
Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii