Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant la Techirghiol! Mai multe măicuțe de la mănăstirea Sfânta Maria, agresate! Suspectul, reținut

ro

02 Oct, 2023 17:50 4955 Marime text
La data de 29.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, din data de 29.09.2023 până la data de 28.10.2023, inclusiv, a inculpatului A.V., cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din C. Pen., trei infracţiuni de amenințare, dintre care una în formă continuată, prev. de art. 206 alin. 1 din C. Pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. Pen., două infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 din C. Pen., şi o infracțiune de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen.

Potrivit Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în data de 06.08.2023, în timp ce se afla în curtea mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul A.V. a strâns cu mâinile de gât persoana vătămată L.G., iar apoi i-a adresat ameninţări cu moartea.

„Ulterior, în data de 14.09.2023, în timp ce se afla în zona aceleiaşi mănăstiri, pe fondul conflictului anterior, inculpatul A.V. i-a adresat persoanei vătămate L.G. injurii şi ameninţări cu moartea. Apoi, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în aceeaşi zonă, inculpatul a lovit cu palma în zona spatelui persoana vătămată D.M., maică la mănăstire.
În data de 15.09.2023 inculpatul A.V. a pătruns fără drept în zona restricţionată accesului persoanelor neautorizate din incinta mânăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, după care a urmărit persoana vătămată R.L., maică, adresându-i totodată injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.
Tot la data de 15.09.2023, în timp ce se afla pe teresa unei patiserii din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată O.N.
În aceeaşi zi, în timp ce se afla în zona mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui alt conflict spontan, inculpatul A.V. a lovit de două ori cu pumnul în zona feței persoana vătămată C.G.S., care a căzut la sol şi s-a lovit cu capul de o bordură, provocându-i astfel vătămări care necesită pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa“ - au mai precizat procurorii.

Totodată s-a reţinut că prin violențele fizice și verbale exercitate asupra persoanelor vătămate inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

„La data de 29.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.09.2023 şi până la data de 28.10.2023 inclusiv, faţă de inculpatul A.V.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție“ - au mai menționat reprezentanții Biroului de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
            .

Citește și: 

UPDATEIncident violent în parcul Tăbăcărie din Constanța! Un bărbat a fost înjunghiat (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii