Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:31 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căsătorie cu o româncă, doar de dragul actelor Cetăţean indian, fără drept de şedere legală, depistat în Constanţa

ro

28 Mar, 2013 00:00 2088 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări Constanţa, au depistat un cetăţean indian care nu îndeplinea condiţiile legale de şedere pe teritoriul României.
Cetăţeanul indian a fost sprijinit de doi cetăţeni români să ajungă în România, ulterior aceştia promiţându-i ajutorul în vederea căsătoriei cu o româncă, pentru a-şi reglementa şederea pe teritoriul ţării noastre.

În data de 26 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini în România. În urma acţiunii, desfăşurată pe raza municipiului Constanţa, a fost identificat un cetăţean indian, în vârstă de 36 de ani, care s-a legitimat cu un act de identitate ce purta însemnele statului italian. Verificările au stabilit că documentul respectiv este fals.
Cetăţeanul indian a declarat că a ajuns în România ajutat de doi cetăţeni români. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noştri i-au identificat pe cei doi cetăţeni români, aceştia fiind T.P., de 21 de ani, şi T.E., de 24 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa. Din declaraţii, a rezultat că aceştia i-au promis cetăţeanului indian că îi vor facilita încheierea unei căsătorii cu o  româncă, pentru a putea îndeplini condiţiile de şedere legală în România.
Cetăţeanul indian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei” şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70 din O.U.G. 105/2001, respectiv art. 291 Cod Penal, iar cetăţenii români pentru săvârşirea infracţiunii de „facilitare a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 141, alin. 1 din O.U.G. 194/2002 republicată. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii