Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caritas "on line"

ro

10 Sep, 2002 00:00 1057 Marime text

Promisiuni de castiguri mari pentru cei care au credulitatea de a incerca un nou joc

Site-ul "Kappa.ro", in care sunt anunturi de vanzari pentru produse electronice, gazduieste si un anunt foarte departe de profilul sau declarat * Este vorba despre un joc gen "Caritas", in care ti se promit castiguri mari, cu investitii mici * Oricine doreste sa castige minimum 150 milioane lei intr-o luna trebuie sa trimita cate 10.000 lei la sase persoane pe care le gaseste pe lista de pe site * Apoi, trebuie sa trimita mai departe textul cu instructiunile catre cel putin 200 de forum-uri sau news group-uri de pe Internet * Dupa asta, banii incep sa curga, spune textul de pe site * Doi dintre cei care se afla in prezent pe lista - Razvan Andrei, din Medgidia, si Alexandru Ionescu, din Bucuresti - au castigat, dupa multe asteptari, de o mie de ori mai putin decat previziunile de pe site * "La fiecare cinci minute se naste un prost. Noi pe asta il cautam!", ne-a declarat Alexandru Ionescu

Dupa scandalul Caritas si alte jocuri similare, romanii au inventat o varianta noua, adaptata la evolutia tehnologiei: Caritas pe Internet. Cel mai curios este ca nu ne-am invatat minte inca, dupa atatea tunuri pe care le-au dat cei care promiteau castiguri mari cu cheltuieli minime. De fapt, un joc similar a mai circulat in Romania chiar inainte de celebrul Caritas, dar s-a stins repede. Recent, el a reinviat in formula "on line".Organizatorii acestei tepe s-au gandit sa isi faca rost de cat mai multi "fraieri" si de aceea au recurs la Internet, fiind cunoscut faptul ca aceasta cale de comunitare este din ce in ce mai eficienta. De aceea, ei au ocupat un spatiu gratuit pe adresa "Kappa.ro". Cel mai curios este ca site-ul amintit se ocupa de vanzari de produse electronice, ceea ce inseamna ca afacerea despre care vorbim nu prea ar avea ce sa caute acolo. Daca deschizi din curiozitate folderul respectiv, vei gasi un text provocator, ba chiar exaltant: "Cum sa faci 100 de milioane intr-o luna!!! Cine pricepe si crede, face bani usor si repede". Mai departe, "parintele" jocului se confeseaza intr-un stil care il face credibil, probabil, in ochii multora: "Credeti-ma, am incercat toate metodele posibile (si legale) de a face bani. Aceasta este cea mai usoara si mai rapida. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. Merge! E testat! Tot ce trebuie deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul". Urmeaza apoi o poveste in care naratorul relateaza cum naviga el pe Internet in cautare de castiguri si a gasit un text asemanator cu cel pe care il ofera in prezent vizitatorilor site-ului. El s-a conformat indicatiilor de acolo, adica a trimis cate 10.000 se lei intr-un plic la sase persoane dintr-o lista pe care a gasit-o acolo si a expediat plicurile la adresele mentionate. "Ghiciti ce s-a petrecut?", spune in continuare creatorul povestii.

La pomul laudat

"Intr-un interval de sapte zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 370.000 lei. La sfarsitul celei de-a doua aveam 1.090.000. In a treia saptamana stransesem 25.470.000 de lei. Si banii continuau sa vina cu repeziciune". Pentru a fi si mai convingator, initiatorul acestui joc marturiseste: "Am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!". Oricine vrea sa ii urmeze exemplul trebuie sa ia sase coli de scris si sa scrie pe fiecare dintre ele textul: "M-am adaugat la lista ta". Apoi, colile vor fi introduse intr-un plic, alaturi de o bancnota de 10.000 lei. Plicurile vor fi trimise la cele sase adrese din lista de pe site. Dupa asta, expeditorul isi va trece numele pe ultima pozitie din lista, stergand numele primului participant la joc. Cei care doresc sa ajunga mai repede pe o pozitie avansata pe lista si care au intentia sa isi treaca numele mai sus decat pozitia a sasea sunt preveniti ca, in acest caz, vor castiga mai putin si pot semana neincredere intre participanti. Dupa aceasta etapa, se trece la urmatoarea: textul, care va fi pastrat, pe cat posibil, in aceeasi forma, va fi trimis la cat mai multe forum-uri sau news group-uri pe Internet. Numarul minim este de 200, iar site-ul iti da si timpul pe care il pierzi pentru aceasta operatiune - 30 de secunde pentru fiecare forum, iar participantii sunt sfatuiti sa puna un titlu cat mai atractiv textului lor. Dupa ce a fost depasita si aceasta etapa, urmeaza partea cea mai frumoasa: incep sa curga banii. Textul de pe site ofera chiar si o exemplificare: daca la cele 200 de texte pe care le trimite cineva, gaseste numai cinci persoane care continua jocul, castigul va fi de 156.250.000 lei. Dupa acest castig, oricine poate sa continue jocul, inscriindu-se din nou pe ultima pozitie din lista si asteptand sa castige aceeasi suma minima. In finalul textului, ca povestea sa fie si mai convingatoare, vizitatorii afla o informatie incurajatoare: "Zilnic se alatura 20-50.000 de useri noi la Internet, dintre care multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce! Tineti minte: jucati cinstit si corect si va functiona!".

"Castigatorii"

Am reusit sa discutam cu doi dintre cei sase care se aflau pe lista. Ei au jucat cinstit si corect, dar nu au castigat nici pe departe conform asteptarilor! Razvan Andrei locuieste in Medgidia, pe strada Spitalului, bl. S2, ap. 62, si este student. A incercat si el sa castige, prin acest joc, bani de o masina. Atunci cand l-am contactat si l-am intrebat cati bani a castigat, baiatul a fost foarte speriat si nu stia ce sa mai spuna. "Nu mai tin minte, parca o suta de mii in cateva luni". Alexandru Ionescu, din Bucuresti, mai prevazator si versat in astfel de lucruri, are drept adresa o casuta postala. El ne-a spus ca a castigat vreo 400.000 de mii in patru-cinci luni, deci aceeasi medie ca si Andrei. Mai mult, el a recunoscut ca este mare amator de astfel de jocuri, din care pot iesi bani si ca a incercat multe in viata lui. El este un impatimit al Internetului si isi petrece multe ore pe zi cautand diverse cai de imbogatire "on line". "Trebuie sa mearga, pentru ca necunoscatorii incearca. La fiecare zece minute se naste un prost, iar noi pe asta il cautam", ne-a declarat el. Chiar daca nu a primit multi bani in urma acestui joc, el este in continuare pe lista si asteapta marele castig.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii