Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 18. Șoferii, audiați. Numărul morților a urcat la patru! Accident grav cu zeci de maşini pe A2. Starea victimelor (galerie foto + video)

ro

05 Nov, 2016 09:02 13333 Marime text
Un accident în lanţ în care sunt implicate cel puţin patru maşini s-a produs, în această dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, în dreptul kilometrului 60, pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Constanţa. Nu este încă cert dacă există şi persoane rănite.

Mai multe judeţe din sudul ţării, printre care şi Călăraşi, acolo unde a avut loc carambolul, se află sub cod galben de ceaţă densă până la ora 10:00.

UPDATE 18

Aproximativ 20 de conducători auto sunt audiați în acest moment pentru încercarea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier de pe autostrada A2, a anunțat în această seară comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.

Citește și

Accident pe A2
Aproximativ 20 de șoferi, audiați


UPDATE 17

O persoană rănită astăzi în accidentul rutier produs pe autostrada A2, care era internată la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, a murit, au potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres.

Citește și

Accident pe A2
Un rănit internat la Spitalul Floreasca a decedat. Numărul morților s-a ridicat la 4


UPDATE 16

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis într-un comunicat de presă poziția oicială cu privire la accidentul de pe A2.

Citește

Oficial de la IGSU cu privire la accidentul de pe A2

UPDATE 15

La Spitalul „Bagdasar Arseni" din Capitală au fost aduși astăzi 14 răniți în accidentul rutier de pe autostrada A2, informează Agerpres.

Citește și

Accident pe A2
14 răniți au ajuns la Bagdasar Arseni, doi copii din primul lot - trimiși la Marie Curie


UPDATE 14

Traficul rutier a fost reluat astăzi, în jurul orei 17.35, pe autostrada A2 București - Constanța, la aproape 9 ore de la producerea accidentului în lanț, pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane și au fost rănite câteva zeci.

Citește și

După nouă ore a fost reluată circulația pe A2, pe sensul către Constanța, după accident


UPDATE 13

Comisarul-şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română spune că este cel mai grav accident în lanţ produs de la deschiderea Autostrăzii Soarelui, potrivit România TV.

Citește și 

Director adjunct al Direcţiei Rutiere
„Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2”


UPDATE 12

La Spitalul „Sf. Pantelimon" din Capitală au mai rămas internați trei răniți în accidentul rutier care a avut loc sâmbătă pe autostrada A2, a precizat, potrivit Agerpres, managerul unității sanitare, Gheorghe Popescu.

Accident A2
La Spitalul Sf. Pantelimon mai sunt internați trei răniți, la Floreasca - șase


UPDATE 11

Cei doi copii care au fost duși astăzi la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, în urma accidentului rutier în lanț produs pe autostrada A2, au fost externați, informează Agerpres.

Citește și 

Accident pe A2
Cei doi copii care au ajuns la Spitalul „Gr. Alexandrescu“, externați


UPDATE 10
Ultima actualizare a bilanţului tragediei de pe Autostrada Soarelui indică trei morţi şi 39 de răniţi. Comisarul şef George Grigore, aflat la faţa locului, a declarat pentru Digi24 că în carambol au fost implicate 29 de maşini. Cel mai probabil, cauza accidentului a fost neadaptarea viteze la condiţiile meteo de ceaţă care a redus vizibilitatea în trafic.

Medicul Raed Arafat spune că o parte dintre răniţii care au ajuns iniţial la Urgenţa din Lehliu, vor fi tranferate la Bucureşti dacă starea lor de sănătate impune acest lucru. Până acum, la Lehliu au fost transportate 13 persoane. Restul răniţilor au plecat cu ambulanţele spre spitalele Bagdasar, Floreasca şi Pantelimon din Bucureşti.

Arafat mai spune că, în total, au fost rănite 50 de persoane, dintre care doar aproximativ 20 au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate şi au fost preluate de ambulanţe.

UPDATE 9
Un consilier juridic din cadrul CNADNR, Alin Goga, susţine, citat de B1 Tv, că panourile electronice de avertizare de pe Autostrada Soarelui nu funcţonează încă din vară. În mod normal, acestea ar fi trebuit ca, în condiţii meteo delicate, să-i avertizeze pe conducătorii auto cu privire la eventuale pericole. Dacă panourile ar fi funcţionat, astăzi ele ar fi trebuit să afişeze mesajul „ATENŢIE, CEAŢĂ“, un text simplu, dar care, spune consilierul Alin Goga, ar fi putut reduce cel puţin apmploarea accidentului de astăzi.

UPDATE 8
Toţi care au rude sau apropiaţi implicaţi în accidentul de astăzi se pot interesa de starea de sănătate a acestora la numărul de telefon 021.264. 8515, pus la dispoziţie de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii ISU spun că o parte dintre răniţi au fost duşi la Centrul de Primiri Urgenţe de la Lehliu, iar o parte au fost transportaţi la spitale din Capitală. Din păcate, condiţiile meteo au făcut imposibilă deplasarea la locul tragediei a elicopterelor SMURD.

UPDATE 7
Printre cei 39 de răniţi în accidentul din această dimineaţă se află şi un copil, care a fost transportat la spital în stare gravă. De asemenea, majoritatea victimelor se pare că au traumatisme la membre şi la coloana vertebrală.

„Erau pompieri acolo şi poliţişti. Am văzut şi microbuze implicate în accident. M-au marcat copiii pe care i-am văzut“, spune Andreea L. din Constanţa, care în această dimineaţă a trecut prin zona accidentului.

Cele două microbuze de pasageri implicate în carambol efectuau curse ocazionale şi se întorceau de la Piteşti, de unde transportau muncitori.Unul dintre microbuze aparţine Alivana Group Trans şi transporta 14 persoane, angajate ale firmei de pază G4S la Slobozia.

UPDATE 6
O parte dintre răniţi vor fi transportaţi la spitalele din Bucureşti.

Centrul Infotrafic transmite că traficul pe Autostrada Soarelui va fi blocat astăzi până în jurul orei 13:00. Şoferii care trebuie să ajungă de la Bucureşti la Constanţa sunt rugaţi să folosească rutele alternative.

În continuare, elicoptere SMURD nu pot interveni în zonă din cauza ceţii care încă nu s-a ridicat.

UPDATE 5

Numărul persoanelor rănite în accident a trecut de 30, însă nu se ştie deocamată câte persoane sunt în stare gravă. La faţa locului intervine şi un spital mobil trimis de la Bucureşti.

În accident au fost implicate şi două microbuze de călători.

Traficul pe sensul de mers spre Constanţa a fost blocat de la kilometrul 64.

UPDATE 4 - Creşte bilanţul victimelor

Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraţi, Ovidiu Tătăranu susţine că bilanţul deceselor a crescut la 4. De asemenea, aproximativ 20 de persoane rănite primesc ajutor medical de la echipajele de urgenţă. Au fost descarcetare nouă persoane, iar la această oră (9:37) nu mai există oameni blocaţi în maşini.

La locul accidentului intervin şi paramedici din cadrul ISU Dobrogea. De la staţia de la Medgidia s-au trimis o ambulanţă SMURD B2 şi o autospecială pentru transport victime multiple. De asemenea, intervine şi un echipaj SMURD B2 de la Cernavodă.                        

UPDATE 3 - Cel puţin 2 morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin două persoane au murit, alte 20 sunt rănite, iar pentru încă două se lucrează pentru descarcarcerare, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, la B1 Tv.

La locul accidentului intervin ambulanţe şi echipe ISU din judeţele Călăraşi, Ialomiţa dar şi Bucureşti-Ilfov. Potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, şi intervenţia salvatorilor este dificilă din cauza ceţii dense. Se intervine cu peste 16 ambulanţe, dar şi cu autospeciale pentru victime multiple.

Dacă ceaţa se va ridica, MAI va trimite la locul accidentului şi elicoptere care să preia victimele.

Conform B1 Tv, în urma impactului, o maşină ar fi sărit peste parapetul care desparte cele două sensuri ale Autostrăzii. În acest moment, spun reprezentanţii Infotrafic, circulaţia rutieră pe sensul de mers spre Constanţa este blocată. Poliţiştii de la Brigada Autostrăzi nu au putut afla încă în ce condiţii s-a produs teribilul accident.

UPDATE 2 - S-a activat Planul Roşu de intervenţii

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI şi cei ai Poliţiei Autostrăzi confirmă producerea unui eveniment rutier de amploare, pe Autostrada A2, în dreptul kilometrului 67, în această dimineaţă, în jurul orei 8:55. Oficialii spun că ar fi vorba de peste 10 maşini implicate, însă nu se cunoaşte deocamdată numărul răniţilor.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi s-a activat Planul Roşu de intervenţie.

UPDATE 1 - Zeci de maşini implicate
Martori la accident spun că în carambol ar fi implicate chiar peste 20 de autoturisme, printre care şi un microbuz de pasageri. Traficul în zonă este momentan blocat.

sursa foto: Facebook / ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii