Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanţa (galerie foto)

ro

20 Dec, 2013 00:00 1824 Marime text
În cadrul unei acţiuni desfăşurate în Portul Constanţa Sud - Agigea, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au indisponibilizat 10.500.000 de ţigarete (525.000 de pachete de ţigări) care erau destinate pieţei negre de desfacere.
 
Ţigaretele erau încărcate din Malta şi aveau ca destinaţie Republica Ucraina, însă din verificări s-a stabilit că documentele mărfii sunt falsificate şi iar firma este una „fantomă”.
 
Ieri, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în Portul Constanţa Sud - Agigea, un container încărcat cu ţigări care fusese încărcat în Malta şi avea ca destinaţie Republica Ucraina.
Din verificările efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele de însoţire a mărfurilor sunt suspecte a fi falsificate şi societatea comercială care achiziţionase ţigaretele este o „firmă fantomă” din Marea Britanie.
În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Constanţa Sud, au fost descoperite 1.050 de baxuri cu ţigări (10.500.000 de ţigarete) din mărcile Ashima şi Marble.
A fost luată măsura indisponibilizării acestora şi lăsarea în custodia liniei de shipping până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii