Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:12 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Spune NU violenței domestice”, în plină desfășurare. Polițiștii au vorbit cu femeile din Dobromir (GALERIE FOTO)

ro

19 Mar, 2022 13:58 771 Marime text
Acțiune a polițiștilor, Sursa foto: IPJ Constanța
  •  Spune NU violenței domestice! 


Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Secţiei 8 Rurală Băneasa - Postul de Poliție Dobromir și jandarmi constănțeni, au desfășurat ieri, 18 martie, activități de informare privind violența domestică.

Activitatea s-a desfășurat în comuna Dobromir, județul Constanța, cu scopul de a informa femeile despre cauzele și consecințele ce țin de fenomenul violenței domestice, dar și despre efectele violenței asupra minorilor.

Polițiștii le-au explicat femeilor faptul că violența domestică nu se referă doar la violența dintre soți sau foști soți, ci și la violența între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Pe parcursul activităților, polițiștii au prezentat câteva aspecte din Legea nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora. 


În baza ordinului de protecție provizoriu, polițistul poate dispune evacuarea agresorului din locuință, chiar dacă acesta este titularul contractului de proprietate, dar și o serie de alte măsuri, precum:


- reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;

- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;

- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii