Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:38 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucate tradiționale, dansuri și lupte tătărești, duminică, la Murfatlar

ro

24 Jul, 2019 20:39 567 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco–Musulmani din România și Primăria și Consiliul Local Murfatlar organizează duminică, 28 iulie, începând cu ora 15,00, sărbătoarea tradițională a tătarilor, Tepreș.

Evenimentul, organizat pentru al șaselea an consecutiv după reluarea tradiției în comunitatea tătară din România, va avea loc și de data aceasta la Murfatlar – Pădurea Fântânița.

Soliști și ansambluri de dansuri tradiționale tătărești vor asigura programul artistic, iar membrele organizațiilor de femei ale filialelor UDTTMR vor prepara bucate tradiționale tătărești spre deliciul participanților.

Nu vor lipsi nici luptele tradiționale tătărești – kureș, la care vor participa tineri luptători atât din cadrul comunității.

Evenimentul organizat de UDTTMR și Primăria și Consiliul Local Murfatlar este deschis deopotrivă membrilor comunității tătare, dar și tuturor celor care își doresc să cunoască această comunitate atât prin prisma oamenilor, cât și a valorilor identitare care îi definesc.

n acest sens, organizatorii îi invită pe constănțeni, dar și pe turiștii aflați pe litoral în acest weekend să intre în spiritul tradițiilor tătărești, să admire frumoasele costume tradiționale și măiestria artiștilor, dar și spiritul de învingători al luptătorilor tătari. Cu siguranță că cei care vor accepta invitația de a participa la această ediție a tepreșului se vor bucura și de delicioasele preparate tradiționale tătărești, iar membrele comunității le vor dezvălui din secretele preparării lor.

Sunt așteptați să participe la evenimentul de duminică, 28 iulie, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor deconcentrate și ai reprezentanțelor diplomatice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii