Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol la Dunare si Marea Neagra

ro

03 Apr, 2009 02:52 2469 Marime text
Raziile efectuate de Poliţia de Frontieră din ultima vreme se pare că nu intimidează deloc braconierii dobrogeni. Alte noi cazuri au fost semnalate în prima zi a lunii.
Poliţiştii de frontieră au confiscat, pe 1 aprilie, 154 de kilograme de peşte şi au întocmit patru dosare penale pentru acţiuni de braconaj piscicol.
Pe raza localităţii Enisala, lucrători ai SPF Tulcea au oprit în trafic o autospecială marca Dacia, condusă de Memet Cingir, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în localitatea Babadag. Acesta transporta 98 de kilograme de peşte din specia caras. Nu deţinea acte de provenienţă a cantităţii, drept urmare captura sa a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, în vederea valorificării.
Cingir s-a ales acum cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de transport a peştelui fără documente legale.
Echipajele Poliţiei de Frontieră din Brăila şi Feteşti au acţionat de-a lungul fluviului Dunărea, la bordul ambarcaţiunilor proprii, în scopul prevenirii şi combaterii actelor de braconaj piscicol.
Dumitru Fidur, de 54 de ani, Eduard Angheluţă, de 38 de ani, împreună cu Gheorghe Tabarcea, de 42 de ani, au fost depistaţi pe braţul Borcea. Toţi trei desfăşurau activităţi ilegale de pescuit în dreptul kilometrului fluvial 181. Cei în cauză se foloseau de două plase monofilament, cu lungimea totală de 150 de metri. În urma controlului firesc efectuat, s-a descoperit cantitatea de 56 de kilograme de peşte din specia crap. Acesta a fost confiscat, iar pe numele lor au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi utilizare de plase monofilament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fisherman 07 Apr, 2009 03:48 politisti de frontiera nu si-au luat spaga deaceea iau prins