Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol la Chilia

ro

18 Dec, 2012 03:07 1532 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care deţineau 30 de kilograme de peşte şi 3 plase de pescuit interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia au depistat pe Canalul Central din zona Grindu, de pe raza localităţii Periprava, judeţul Tulcea, doi cetăţeni, în vârstă de 43, respectiv 27 de ani, care se aflau într-o barcă.

În urma verificării ambarcaţiunii, a fost descoperită cantitatea de 30 de kilograme de peşte proaspăt din specia caras, precum şi trei plase de pescuit interzise.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării barca şi cele 3 plase de pescuit, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a plaselor tip monofilament" şi de „pescuit cu unelte şi scule neautorizate", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 lit. m şi art. 65 lit. b din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii