Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocul blestemat patronul s-a spanzurat, angajatul mort prin cadere

ro

04 Feb, 2009 02:31 3674 Marime text
La o lună după ce omul de afaceri Vasile Funda şi-a pus capăt zilelor într-un imobil pe care îl construia una dintre firmele sale, un tânăr şi-a pierdut viaţa într-un mod tragic în aceeaşi clădire.

Dorin Benyo, în vârstă de 21 de ani, a plonjat, în după-amiaza zilei de luni, de la etajul şase al unei clădiri în construcţie din zona Trocadero. Din primele cercetări reiese că tânărul din judeţul Timiş lucra la consolidarea scării interioare a imobilului, s-a dezechilibrat şi a căzut în casa liftului. Impactul avea să-i fie fatal. Dorin Benyo a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Bărbatul, care a căzut de la o înălţime de 20 de metri, suferise o explozie a plămânilor, sângera abundent şi avea fracturi multiple. Potrivit lui Gheorghe Nicolae, şeful secţiei de Terapie Intensivă şi Anestezie, Dorin Benyo a murit, luni, imediat după operaţie. Cazul a fost preluat de poliţişti şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa. Ancheta va fi una destul de greoaie dat fiind faptul că inspectorii de muncă nu au putut stabili încă la ce societate era angajat tânărul de 21 de ani. Inspectorul şef adjunct al instituţiei, Marian Becheanu, a declarat că, în cursul zilei de ieri, au fost intervievate 20 de persoane din grupul de muncitori, însă nu se stabilise dacă bărbatul decedat fusese angajat cu acte în regulă. Din primele cercetări, Dorin ar fi căzut la o înţelegere cu proprietarul clădirii şi nu ar fi fost angajat cu forme legale. Nici beneficiarul lucrării, SC Imperial Gas 2002 SRL, nu a fost de găsit. Se pare că acesta este plecat în Turcia, din cauza unor probleme de sănătate ale unei rude apropiate, şi nu se ştie când se va întoarce în ţară.

Tragediile de la etajul şase

Blocul din care a căzut tânărul pare, însă, blestemat. În urmă cu aproximativ două luni, Vasile Funda, de 48 de ani, patronul firmei SC Venkal Group SRL, s-a sinucis în clădirea respectivă, cu un prelungitor electric. Spre groaza şi şocul lor, cei care l-au găsit au fost chiar muncitorii firmei al cărei patron era Funda. Oamenii spun acum că se tem să mai meargă la muncă în blocul blestemat. Iar groaza este cu atât mai mare cu cât ambele nenorociri s-au petrecut la etajul şase al clădirii în construcţie. Prima întâmplare şocantă a fost anunţată în seara de 22 noiembrie, la 7.50, la numărul de urgenţă 112. Vocea îngrozită de la capătul receptorului anunţa că un bărbat s-a spânzurat în blocul care se ridică pe strada Teodor Lemnea. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că Funda se spânzurase de o grindă ce susţinea cofrajul tavanului, cu un prelungitor electric.

Dator vândut

Ulterior, s-a aflat şi motivul care a stat la baza gestului disperat: datoriile, care, în cazul afaceristului, se pare că se ridicau, oficial, la miliarde de lei vechi. Foarte interesant este faptul că printre clădirile construite de SC Venkal Group SRL se află şi blocul blestemat, în care s-a sinucis patronul firmei. Beneficiarul lucrării este SC Imperial Gas 2002 SRL, ai cărei asociaţi sunt Stere şi Sultana Steriu, iar administrator este Stere Steriu. Obiectul de activitate al firmei este închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Revenind la sinuciderea lui Vasile Funda, se pare că acesta a lăsat în urma lui datorii uriaşe, mai ales către furnizori, pentru care începuse deja să fie acţionat în instanţă. Iar sinuciderea omului de afaceri în blocul pe care îl construia nu a ajutat cu nimic situaţiei. Mai mult, cel de-al doilea eveniment tragic petrecut în construcţia blestemată se pare că i-a înspăimântat pe oameni şi mai tare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii