Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biciclist, implicat într-un accident mortal petrecut la Cluj Napoca, reținut. Ce au stabilit anchetatorii

ro

25 Nov, 2021 16:31 1523 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au reținut un biciclist în vârstă de 24 de ani, implicat în accidentul de luni seară, soldat cu decesul unui pieton aflat pe trotuar.

Accidentul a a vut loc în municipiul Cluj Napoca, iar la scurt timp după producerea accidentului biciclistul a fugit de la fața locului.

Potrivit anchetatorilor citați de stiridecluj.ro, în dosarul 7192/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca se efectuează cercetări faţă de doi participanţi la trafic.

 

„Faţă de un suspect (biciclist) pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 şi 2 C.pen. şi părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 al. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 al. 1 C.pen., iar față de celălalt suspect (conducător auto) pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 şi 2 C.pen.


În fapt, s-a reţinut că în data de 22.11.2021, în jurul orei 14.05, în Piaţa Ştefan ce Mare din mun. Cluj-Napoca, în timp ce schimba succesiv benzile de circulaţie spre direcţia stângă, printre autoturismele care circulau pe segmentul de drum Piaţa Cipariu – Piaţa Avram Iancu, un biciclist a fost acroşat de o autoutilitară marca VW Caddy, iar ca urmare a impactului şoferul autoutilitarei a efectuat o manevră de evitare spre stânga, moment în care a pătruns de pe banda a patra, pe trotuar, unde a surprins şi accidentat un pieton, producându-se decesul acestuia din urmă.


În data de 24.11.2021, faţă de biciclist s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 ore”, a precizat procurorii pentru sursa citată. 




Reamintim că, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au intervenit luni, 22 noiembrie la un accident de circulaţie semnalat în jurul orei 14,00, în Piaţa Ştefan cel Mare.


Impactul s-a produs între o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanţilor şi un bărbat de 67 de ani, din acelaşi municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcţiei de deplasare anterior amintite.

În urma impactului, din nefericire, a survenit decesul pietonului“


Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhiva ZIUA de Constanța

Citește și: 

ClujUn bărbat a murit după ce a fost lovit de o mașină pe trotuar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii