Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul dispărut în Marea Neagră nu mai este căutat de autorităţi

ro

17 Apr, 2014 00:00 1144 Marime text
Căutările bărbatului dispărut luni seară în Marea Neagră, în dreptul Hotelului Doina, au fost sistate în cursul zilei de marţi. Potrivit autorităţilor, motivul încetării acţiunilor de salvare a fost vremea nefavorabilă.

Directorul adjunct al Autoritãții Navale Române, Liviu Cazan, a declarat cã, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu pot fi reluate cãutãrile bãrbatului dispãrut luni searã în apele mãrii. „Conform studiilor, dupã douã ore la temperatura de 8 grade, o persoanã intrã în șoc hipotermic, iar noi am cãutat și a doua zi. Dupã cum știți, acum este ceațã. Dacã astãzi avem parte de o ameliorare, vor reîncepe cãutãrile, dar se va decide cãutarea cadavrului. Eu țin legãtura cu angajații serviciului SAR- Poluare, iar aceștia mã vor anunța când putem relua cãutãrile“, a declarat directorul adjunct al ANR.
Amintim cã luni seara, Inspectoratul pentru Situații de Urgențã (ISU) „Dobrogea“ a anunțat dispariția unui bãrbat în apele Mãrii Negre. Cãutãrile au fost sistate în seara de luni la ora 21.30, reluate marți dimineațã și apoi oprite iar, în jurul orei 12.30, din cauza vremii neprielnice.
Serviciul SAR - Poluare este responsabil de îndeplinirea atribuțiilor ANR cu privire la coordonarea activitãților de cãutare și salvare de vieți omenești pe mare, precum și de îndeplinire a atribuțiilor cu privire la protecția apelor navigabile împotriva poluãrii de cãtre nave, în zona de responsabilitate a Centrului Maritim de Coordonare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii