Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat suspectat de trafic de canabis și ecstasy, reținut de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)

ro

14 Oct, 2023 13:00 753 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 12.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

Potrivit DIICOT, din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, a deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc (canabis și ecstasy).

„La aceeași dată, inculpatul a fost prins în flagrant , în municipiul Slatina,  în timp ce vindea 72 de comprimate ecstasy (drog de mare risc) şi 100 de grame de canabis (drog de risc), pentru 7.800 de lei.

Ulterior au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, într-o localitate din județul Olt, fiind identificate și ridicate 9 plante  canabis,  instalaţii de întreţinere a plantelor, fertilizatori şi îngrăşăminte vegetale, aproximativ 7 kilograme de produse susceptibile a avea efecte psihoactive (echivalentul a 7.000 de doze, dintre acestea 563 fiind deja preparate şi ambalate în vederea comercializării), comprimate MDMA, 100 de grame de canabis,  cântare de precizie, grindere și sumele de  14.800 de lei, 1.285 de euro şi 80 de lire sterline.

În cursul zilei de 13.10.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus  arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.


La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Zeci de percheziții efectuate de polițiști în ultimele două săptămâni! Peste 130 de persoane, cercetate penal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii