Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat rănit în războiul din Ucraina, tratat într-un spital din România. În ce stare este acesta

ro

12 Mar, 2022 14:56 1587 Marime text
Ambulanță în misiuneUn bărbat în vârstă de 33 de ani, care a fost împuşcat în Capitala Ucrainei, a fost internat, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei a declarat pentru Agerpres că bărbatul este din Turkmenistan şi efectua studii universitare la Kiev.

El ar fi fost împuşcat pe 27 februarie, însă a fugit din spital cu intenţia de a ajunge în Turcia, dar în timp ce se deplasa către această ţară, maşina în care se afla a fost atacată din nou de soldaţii ruşi. Studentul din Turkmenistan s-a refugiat în România.

"Bărbatul a venit din Ucraina, din zona Kiev, şi prezenta mai multe plăgi împuşcate în regiunea fesieră şi lombară, cu o fractură de şold stâng şi maleolă peronieră, adică gleznă (...) El este stabil, prezintă în continuare corpurile străine în zonele în care a fost împuşcat. A fost investigat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi internat pe Secţia de chirurgie", a afirmat Adăscăliţei.


Directorul DSP, care asigură şi gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", susţine că plăgile împuşcate ale bărbatului erau suprainfectate.

Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii