Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bamburic „Ma tem, pentru viata mea, cat timp Bostina este liber"

ro

12 Dec, 2008 02:59 2148 Marime text

liviu_dediu.jpgLiviu Bamburic a susţinut aseară, în Clubul Two, o conferinţă de presă în cadrul căreia a ţinut să precizeze că mulţumeşte poliţiştilor pentru modul cum au acţionat pentru celor care au pus la cale şi executat tentativa de omor împotriva sa.

„În noaptea de 16 ianuarie 2008 am fost împuşcat cu şapte gloanţe, de către un necunoscut, care a dat dovadă de o cruzime ieşită din comun. Deşi a văzut că m-am prăbuşit la pământ, a continuat să tragă, lovitura finală fiind ţintită către cap. Din fericire, a ratat", şi-a început Bamburic declaraţia. A ţinut să precizeze că, la aproape un an de la nefericitul eveniment, starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit simţitor, dar probabil niciodată nu va fi restabilit pe deplin. În urmă cu două zile, omul de afaceri a aflat că poliţia a reţinut mai multe persoane suspectate că ar avea legătură cu tentativa de omor căreia i-a căzut victimă. „S-a dorit eliminarea mea şi s-a apelat la un grup din Galaţi, condus de Daniel Lili Dediu, care se pare că este fiul unui om cu relaţii. Are trei dosare penale, pentru viol, tâlhărie şi trafic de arme. Dat fiind că tatăl său este cine este, acest tânăr a crezut că poate face orice, inclusiv să asasineze o persoană", a declarat Bamburic. Omul de afaceri a mai ţinut să precizeze că este strigător la cer faptul că, în România anului 2008, cetăţenii nu pot trăi în siguranţă, iar oamenii de afaceri sunt executaţi în plină stradă, fără ca statul să ia măsuri. În aceste sens, Bamburic a acuzat că Nicolae Purichia, unul din cei care a complotat asasinarea sa, a fost relativ recent eliberat din penitenciar, pe caz de boală, deşi fusese condamnat pentru trafic de droguri. La fel şi Daniel Lili Dediu, care ar fi trebuit să fie demult după gratii. „Statul ar trebui să ia măsuri împotriva unor astfel de oameni", a declarat omul de afaceri.

„Cei doi au pus la cale asasinarea mea"

Liviu Bamburic a mărturisit că Dragoş Boştină fusese persoana căreia îi încredinţase o mare parte din afacerile sale. Anul trecut însă avuseseră oarecare neînţelegeri. Boştină trebuia să-i dea 900.000 de euro, dar cei doi conveniseră să îi restituie jumătate din sumă, după ce Dragoş va vinde nişte terenuri. Nici până în ziua de azi însă acesta nu i-a dat banii, pretextând că nu vânduse terenurile. „Iniţial nu l-am suspectat deloc. După ce mi-am revenit însă fizic şi oarecum psihic am analizat toate relaţiile pe care le avusesem până atunci şi anumite detalii în comportarea lui Boştină mi-au atras atenţia. M-am gândit la cei care ar fi avut de câştigat de pe urma morţii mele şi el se afla printre suspecţi. Nu m-a ameninţat niciodată direct, dar la un moment dat, când lucra pentru mine, mi-a spus că ar face anumite lucruri pentru anumiţi oameni," a declarat Bamburic. Acesta a afirmat că, în momentul în care îl cunoscuse, Boştină era un om simplu, care muncea într-un sat şi că tot ceea ce are acum, bani, maşini de lux, case, îi datorează lui. De asemenea, pe Nicolae Purichia îl cunoscuse în urmă cu zece ani. „Cred că cei doi au pus la cale împreună asasinarea mea. Pe Purichia l-am ajutat cu bani când a fost în penitenciar. Pe Boştină l-am văzut ultima oară în urmă cu două săptămâni, când a venit la club. Amândoi s-au purtat absolut normal de când am ieşit din spital", a precizat Bamburic. Omul de afaceri a mărturisit că, atâta timp cât cel care a cerut executarea sa este liber, se teme pentru viaţa sa şi a familiei. Bamburic s-a arătat însă încrezător în profesionalismul poliţiştilor, afirmând că probabil aceştia nu au avut probe directe împotriva lui Boştină, acesta fiind motivul pentru care nu au solicitat arestarea sa. A recunoscut că a angajat investigatori particulari, dar nu a dorit sa precizeze dacă aceştia i-au ajutat pe poliţişti în anchetă. „Dacă procurorii din Galaţi şi-ar fi făcut treaba şi l-ar fi arestat la timp pe Dediu, poate nu aş mai fi fost împuşcat", declară Bamburic. Omul de afaceri a recunoscut că a sporit măsurile de securitate pentru a-şi pune la adăpost propria viaţă şi familia. Totodată, a afirmat că intenţionează ca la anul să încerce extragerea celor două gloanţe, care i-au rămas în trup.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii