Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autospeciale si echipamente vechi la ISU Dobrogea

ro

28 Apr, 2010 04:09 6810 Marime text
masini_pompieri.jpgViaţa de pompier nu este uşoară, mai ales a echipelor de intervenţie, care sunt uneori nevoite să plece în misiune cu autospeciale vechi şi uzate. Totuşi, indiferent de greutăţile întâmpinate şi în ciuda lipsei dotărilor, ei sunt mereu la datorie.

Pompierii sau eroii de pe autospeciale îşi pun viaţa în pericol pentru a salva oameni şi nu numai. Chiar dacă salvează vieţi, ei nu dispun de echipamente dotate la standarde europene.

Inspectoratul General pentru situaţii de Urgenţă şi toate structurile din subordine manifestă acţiuni specifice în scopul reducerii sau eliminării riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă.

În subordinea ISU Dobrogea se află şi Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). SMURD-ul este solicitat la o gamă largă de intervenţii: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, explozii, absolut toate urgenţele ce pun în pericol viaţa unei persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, sergent major Paula Anghel, în momentul de faţă, inspectoratul dispune de toate echipamentele de protecţie necesare pentru orice fel de intervenţie şi singura problemă existentă ar fi lipsa de rezerve.

dsc05249.jpgProgram de înnoire a parcului auto

Din fericire, conform sursei citate, nu au existat până acum intervenţii ratate şi, indiferent de tipul de urgenţă, se poate interveni cu echipamentul din dotare, prevăzut cu costume de tip Nomex (fibre aramidă ignifuge) care îmbină rezistenţa termică şi cea antistatică, mănuşi termoizolante, căşti de protecţie şi cizme, toate adaptate perfect la contactul cu flăcările.

În ceea ce priveşte autospecialele, majoritatea sunt vechi, dar echipamentele de care dispun acestea sunt înlocuite în funcţie de gradul de uzură. Fiecare autospecială are cinci costume, cizme, căşti de protecţie, mănuşi, corzi, scări şi alte echipamente necesare misiunilor.

Echipele de Protecţie Civilă sunt şi ele dotate şi pot interveni şi în caz de inundaţii sau intoxicări cu substanţe periculoase.

Sergentul major Paula Anghel a precizat că toate achiziţiile sunt făcute de către Inspectoratul General şi provin de la o firmă acreditată din Bucureşti.

La ora actuală, IGSU are un program în derulare, la nivel naţional, care prevede achiziţionarea de noi echipamente şi reînnoirea parcului auto al ISU Dobrogea cu şapte-opt autospeciale cu spumă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii