Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autocar cu 33 de persoane răsturnat în județul Arad. Sunt mai multe victime. Planul roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO)

ro

11 Dec, 2022 08:25 1291 Marime text
Accident rutier . foto ISU AradSeara trecută, la ora 18:49, pompierii din cadrul ISU ARAD au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui accident rutier, (autocar cu 33 de persoane la bord, răsturnat în afara părții carosabile) în județul Arad, la ieșirea din localitatea Buteni catre localitate Cuied. 

Potrivit ISU Arad, pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad cu: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, iar în sprijin o ambulanță tip C și 9 ambulanțe tip B. 

Planul Roșu de intervenție a fost activat la ora 18:53.

În sprijinul forțelor a intervenit și ISU Timiș cu 3 autospeciale de transport personal și victime multiple. 
 

„Toate cele 33 de persoane aflate în autocar s-au evacuat.  În urma evaluării medicale de la fața locului, 9 victime au fost transportate la spital, conștiente și cooperante, 3 persoane s-au deplasat către domiciliu cu mijloace proprii, iar restul persoanelor sunt transportate la Primăria Buteni într-o sală de ședințe. Începând cu ora 20:40 a încetat Planul Roșu de Intervenție. Intervenția a fost coordonată de Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad, Colonel Gârbău Cristian, care a fost prezent la locul evenimentului“ - au precizat reprezentanții ISU Arad. 

Potrivit IPJ Arad, din primele informații, este vorba de un autocar cu 33 de persoane (1 șofer+32 de pasageri). Autocarul este înmatriculat în județul Timiș și efectua un transport turistic. Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a indicat că acesta nu consumase alcool.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii