Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuz plin cu români, răsturnat în Spania. Două persoane au murit și altele sunt grav rănite

ro

18 May, 2022 19:02 1068 Marime text
Sursa foto Twitter
  • Două persoane au murit și trei au fost rănite grav după ce a răsturnat un autobuz care transporta cincisprezece persoane la locul de muncă, miercuri, în orașul sevillian Pedrera.

Primarul orașului, Antonio Nogales, a confirmat la scurt timp după aceea că sunt doi imigranți de naționalitate română care se îndreptau spre Antequera (Málaga) pentru a lucra la recoltarea usturoiului.
 
Potrivit unor surse de la 112, era ora 6.50 când s-a primit o notificare prin care se avertizează că un autobuz care transporta muncitori la ieșirea Pedrera în direcția La Roda de Andalucía, pe A-8327, a fost răsturnat.
În zonă au fost intervenit serviciile de sănătate, Poliția Locală, Garda Civilă și pompierii din parcurile Estepa și Osuna.
 
În autobuz se aflau cincisprezece persoane, pe lângă șofer. Ocupanții autobuzului, potrivit unor surse municipale, erau muncitori sezonieri români care fac parte din marea comunitate românească stabilită în acest oraș sevillian, de aproximativ 5.000 de locuitori, de câțiva ani, a explicat primarul, care s-a deplasat la locul evenimentului.
 
Nogales a recunoscut în declarații către Canal Sur Radio că autobuzul preia acești muncitori sezonieri în mai multe orașe din regiune. Despre cele întâmplate, acesta a relatat că „spectacolul este dantesc”, cu „țipete și lacrimi” ale răniților. Unii dintre ei și-au putut anunța rudele, care s-au apropiat de locul accidentului „plimbându-se prin câmp”.
 
Drumul este închis pe ambele sensuri, informează diariodevilla.es.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii