Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurel Gabi Stancu a primit trei ani şi patru luni Şi-a pus familia în pericol în accidentul de la trecerea peste calea ferată

ro

19 Jan, 2016 00:00 1437 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ieri, ca nefondat, apelul declarat de Aurel Gabi Stancu împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Constanţa.
 
La sfârşitul lunii septembrie 2015, magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Aurel Gabi Stancu la pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare în regim de detenţie.
 
„Încetează procesul penal privind inculpatul Stancu Aurel Gabi, deoarece a fost retrasă plângerea prealabilă pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, se arată în minută.
 
Tot atunci, magistraţii au dispus condamnarea lui „Stancu Aurel Gabi pentru infracţiunea de părăsire a locului accidentului la pedeapsa de doi ani de închisoare. În baza art. 335, alin. 1 - Cod penal, condamnă inculpatul pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere la pedeapsa de doi ani de închisoare. În baza art. 336, alin. 1 - Cod penal, condamnă inculpatul pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului la pedeapsa de doi ani de închisoare. În baza art. 38, alin. 1 şi art. 39, alin. 1, lit. B - Cod penal, contopeşte cele trei pedepse cu închisoarea, aplică pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care se adaugă sporul de 16 luni de închisoare, inculpatul urmând să execute în total pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie, potrivit art. 60 - Cod penal. În baza art. 399, alin. 1 - Cod pr. penală, menţine măsura arestării preventive în lipsă a inculpatului Stancu Aurel Gabi“.

S-ar fi urcat beat la volan şi fără permis

Moartea i-a dat un avertisment lui Aurel Gabi Stancu, un bărbat din Constanţa care, în luna martie a anului trecut, s-a urcat la volan beat şi fără permis. Maşina pe care o conducea haotic şi în care se aflau familia lui (soţia şi copilul de numai un an) şi un prieten a fost strivită de un tren, la o trecere peste calea ferată.
 
Mecanicul locomotivei care trăgea zece vagoane pline cu pasageri n-a mai avut timp să frâneze. Uluitor este că toţi cei din autoturism au scăpat cu zile.
 
Imediat după impactul năucitor, cei patru au fugit, dar vinovatul a revenit ceva mai târziu şi a fost luat la întrebări de poliţişti. Prietenul şoferului a fost găsit de medici la câţiva metri distanţă, prăbuşit în iarbă.
 
Poliţiştii au găsit în autoturismul înmatriculat în Bulgaria mai multe sticle de băutură. La aproape două ore de la dramatica întâmplare, la faţa locului a apărut şi principalul vinovat. Imediat, anchetatorii şi-au dat seama de ce acesta dispăruse subit: ar fi avut o alcoolemie de 1,5 la mie în sânge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii