Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut Dunărea în România ca să fure o barcă (galerie foto)

ro

11 Aug, 2015 00:00 1635 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona localităţii de frontieră Chilia Veche din judeţul Tulcea, doi cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune, intenţionând să fure o barcă cu motor de pe malul românesc.

Poliţiştii de frontieră de la Chilia au observat, serile trecute, prin sistemul opto-electronic de supraveghere a frontierei, o ambarcaţiune care se îndrepta spre malul românesc dinspre Ucraina. În ambarcaţiunea în cauză se aflau două persoane, iar în momentul în care a ajuns pe malul românesc, una dintre persoane a coborât şi a desfăcut parâmele unei bărci pescăreşti cu motor, pe care a legat-o de ambarcaţiunea cu însemnele statului ucrainean, cu scopul de a o sustrage.

Imediat, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia a fost constituită o echipă operativă care a trimis o şalupă de intervenţie în zona indicată. Ambarcaţiunea ucraineană în care se aflau doi bărbaţi a fost interceptată şi ulterior condusă pentru verificări la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia. Din cercetări a rezultat faptul că bărbaţii în cauză sunt cetăţenii ucraineni K.F. Vasili, de 38 de ani, şi P.S. Ivan, de 23 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a fura o ambarcaţiune cu motor de pe teritoriul românesc.

În ambarcaţiunea cetăţenilor ucraineni au fost descoperite şi trei plase de pescuit, două de tip monofilament şi o setcă din fir textil, în lungime totală de aproximativ 300 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii de frontieră români. Aceştia îi cercetează pe cei doi ucraineni pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, furt, furt calificat, deţinerea plaselor tip monofilament şi comercial de către persoane neautorizate.

În baza acordului de readmisie între cele două state, cetăţenii ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina, urmând ca, la finalizarea cercetărilor în comun, să fie luate măsurile legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii