Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au dat atacul şi la maşina lui Laurenţiu Mironescu Ali Aidar şi Ageolu Iacop, arestaţi preventiv

ro

14 Feb, 2015 00:00 2743 Marime text


Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Ali Aidar, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat, complicitate la furt calificat şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, şi Ageolu Iacop, cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 
Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut că, la data de 7.05.2014, inculpatul Ali Aidar a sustras dintr-un autoturism marca BMW X6 parcat la intersecţia străzilor Jupiter cu Mihăileanu din municipiul Constanţa suma de 17.000 de lei, iar la data de 4 februarie a acestui an, împreună cu o altă persoană, a încercat să sustragă bunuri din interiorul unui autoturism marca Opel Combo, parcat pe strada Bucureşti din municipiul Constanţa, fără a reuşi, din cauza intervenţiei persoanelor care se aflau în zonă.
 
Pe 11 februarie, inculpatul Ali Aidar l-a ajutat pe inculpatul Ageolu Iacop să sustragă un laptop dintr-un autoturism marca BMW X6 parcat în parcarea unui supermarket din zona Km 4-5 din municipiul Constanţa.
 
Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Ali Aidar a condus un autoturism marca Seat, fără a avea permis de conducere.
 
Cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant în timp ce săvârşeau furtul din data de 11 februarie din parcarea supermarketului şi, întrucât nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost urmăriţi de organele de poliţie. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească şi armele din dotare, pentru prinderea suspecţilor.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.
 
Amintim că poliţiştii constănţeni, împreună cu cei de la Serviciul Operaţiuni Speciale, au realizat o prindere în flagrant, în data de 11 februarie, în jurul orei 20.00, în parcarea unui supermarket din Kilometrul 4-5. Ei au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare, după ce doi indivizi au spart un autoturism şi au furat din el mai multe documente şi un laptop.
 
Anchetatorii i-au reţinut pe hoţi şi au aflat care era modul de operare al acestora. Bărbaţii, ambii de 31 de ani, bruiau sistemul de închidere a uşilor de la autoturisme la momentul activării sistemului centralizat cu telecomanda, ulterior sustrăgând diferite bunuri. Suspecţii au fost blocaţi de echipele de poliţişti în trafic, iar la momentul prinderii, s-a făcut uz de armă în plan vertical în mod regulamentar, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale.
 
Maşina aparţinea fostului deputat şi secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii