Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la domnul Ardeleanu!

ro

13 Nov, 2008 00:00 1761 Marime text

gradinita_lumea_povestilor_13.jpgCel puţin două grădiniţe au fost ţinta unui necunoscut, care a încercat să le păcălească pe directoare .

O persoană a cărei identitate nu a fost încă stabilită a încercat să le păcălească pe directoarele a două grădiniţe din Constanţa. Bărbatul s-a recomandat ca fiind reprezentantul Fundaţiei Caritas, le-a explicat că au primit o sponsorizare şi le-a cerut să cumpere cartele preplătite Orange şi să achite taxele vamale.

Necunoscutul a sunat pe telefonul fix al grădiniţelor 47 şi 12, prima situată în cartierul Inel II, a doua - în Tomis Nord. La Grădiniţa nr. 47 a cerut cu directoarea Elena Tega. „S-a recomandat ca fiind domnul Ardeleanu, fapt care m-a indus în eroare, deoarece cunoaştem o persoană cu acest nume care se ocupă de pachetele pentru Crăciun. Vorbea foarte încet, motiv pentru care am fost obligată să-i cer să repete de câteva ori ceea ce spunea. S-a recomandat ca fiind de la Fundaţia Caritas şi ne-a anunţat că am primit o sponsorizare“, a precizat directorul grădiniţei. Sponsorizarea ar fi fost făcută în cadrul programului „Inimă pentru inimă“, iniţiat de Olanda, şi consta în ajutoare de o tonă şi jumătate de alimente pentru personal şi o tonă de rechizite pentru copii. Elena Tega a încercat iniţial să refuze, afirmând că nu aşteptau ajutoare de nicăieri şi oricum nu ar fi avut unde să depoziteze o tonă de rechizite, dar bărbatul de la celălalt capăt al telefonului a insistat, precizând că şase grădiniţe din Constanţa au fost alese pentru a beneficia de această sponsorizare. A refuzat însă să precizeze care sunt acelea. În final, directoarea Grădiniţei 47 s-a lăsat convinsă să trimită la primărie pe administrator, însoţit de şofer. La sediul primăriei urmau să fie semnate documentele şi să sosească şi camionul care transporta alimentele şi rechizitele. Între timp, Elena Tega a sunat la Inspectoratul Şcolar Judeţean, întrebând dacă se ştie ceva despre o sponsorizare. Aşa cum se aştepta, răspunsul a fost negativ.

ISJ ia atitudine

Între timp, cei doi angajaţi ai grădiniţei au ajuns la primărie, unde, la fel, nimeni nu auzise nimic despre vreun transport care urma să sosească. Dl Ardeleanu, însă, l-a sunat pe şofer, anunţând că urmează să ajungă în maximum cinci minute. L-a rugat pe angajatul grădiniţei să cumpere, între timp, patru cartele preplătite Orange, motivând că trebuie să le dea angajaţilor săi, care vorbiseră mult pe telefomul mobil pentru ca trasportul să ajungă la destinaţie. Mai mult, a anunţat-o pe directoare că trebuie achitate taxele vamale, în valoare de 220 de lei. Bineînţeles, amândoi au refuzat. În aceste condiţii, necunoscutul a anunţat că va ajunge la sediul primăriei în 40 de minute. De atunci nu a mai dat niciun semn de viaţă. Istoria s-a repetat la Grădiniţa nr. 12 din cartierul Tomis Nord, a cărei directoare, Mariana Terziu, a fost chemată mai întâi la primărie, apoi la gară, în aşteptarea transportului cu alimente şi rechizite. Poliţiştii de la secţiile 2 şi 4, sesizaţi asupra celor întâmplate, încearcă acum să-l identifice pe individul care a încercat să le păcălească pe cele două directoare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat, la rândul său, măsuri. Pe forumul său a apărut următorul avertisment: „ISJ atrage atenţia directorilor de unităţi de învăţământ preuniversitar că în ultimul timp se primesc apeluri telefonice de la persoane necunoscute, care susţin că aparţin unei fundaţii şi oferă ajutoare constând în alimente, rechizite etc., solicitând în schimb cartele telefonice. Vă rugăm să nu daţi curs acestor apeluri şi să luaţi legătura cu serviciul 112“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii