Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la actele maşinilor înmatriculate în Bulgaria Garda de Coastă cercetează mai mulţi şoferi pentru cumul de infracţiuni

ro

01 Jun, 2013 00:00 1375 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă trei cetăţeni români, aflaţi la volanul unor autoturisme cu numere de Germania şi Republica Bulgaria, care au prezentat la control documente false.

În data de 30 mai, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Golf, cu numere de Germania, condus de cetăţeanul român G.R., de 23 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul autoturism figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Germania din data de 2.03.2012.
Cercetările au mai scos la iveală faptul că plăcuţa de înmatriculare din faţă era fabricată artizanal, iar asigurarea tip carte verde era expirată.
În aceeaşi zi, o oră mai târziu, lucrătorii STPF Constanţa l-au identificat pe C.V., de 23 de ani, domiciliat în oraşul Năvodari, care conducea un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Republica Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
Ulterior, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Republica Bulgaria şi condus de GMM, în vârstă de 21 de ani.
Tânărul aflat la volan, domiciliat în judeţul Constanţa, a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică şi o asigurare tip carte verde, ambele documente fiind false.
Cei trei conducători auto au declarat că au achiziţionat autoturismele de la diverşi cetăţeni români, fără a cunoaşte că documentele în cauză sunt false.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei bărbaţi dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevazute şi sancţionate de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002, art. 26 raportat la art. 288 Cod Penal şi art. 291 Cod Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii