Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aşteaptă descinderi în orice moment Suspecţii percheziţiilor de la Brotăcei, eliberaţi de instanţă

ro

11 Feb, 2012 00:00 2137 Marime text
Patru indivizi au fost aduşi ieri în cătuşe la Judecătoria Constanţa, după ce procurorii Curţii de Apel Constanţa i-au acuzat de contrabandă cu ţigări. Ceea ce atrage atenţia este faptul că, spun surse judiciare, indivizii are se îndeletnicesc cu astfel de afaceri se aşteaptă în orice moment la percheziţii domiciliare şi nu-şi mai ţin bunurile acasă, ci le ascund în diferite locuri apropiate razei în care îşi desfăşoară activităţile „comerciale". În urma judecării propunerii de arestare, indivizii au fost eliberaţi.

Conform anchetatorilor, Gabriel Mihăiţă Bîrlă, Aurel Buriu, Lucia Petrache şi Valerica Aiojoaei ar fi desfăşurat activitatea infracţională în perioada 23 noiembrie 2011 - 7 februarie 2012. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, deţinerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi speculă. Conform anchetatorilor, în perioada 23.11.2011 - 07.02.2012 aceştia ar fi deţinut ţigarete provenite din contrabandă, nemarcate fiscal pe teritoriul României pe care le-au comercializat în Piaţa Brotăcei din municipiul Constanţa, loc public, unde erau aduse de mai multe ori pe zi, cantităţi reduse de ţigări, astfel încât aceştia să nu poată fi surprinşi în flagrant de lucrătorii de poliţie. „Ţigările pe care le comercializau în această modalitate erau ascunse, fie ambalate în cartoane, fie numai în pachete, în diferite locuri, precum: gropi în trotuar, cutii de tarabe, obiecte de uz casnic învechite şi ascunse în gardul împrejmuitor din perimetrul pieţei publice Brotăcei, ori în autoturismele suspecţilor staţionate în apropierea pieţei şi revândute către diferite persoane fizice, cu preţuri cuprinse între 7.5 lei şi 10 lei, în funcţie de marca ţigaretelor", au spus procurorii. De asemenea, anchetatorii au mai adăugat că suspecţii ar fi ştiut că aceste produse provin din alte state, fiind introduse în condiţii ilicite în România, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi împrejurarea că, astfel de produse nu pot face obiectul comerţului particular, reprezentând monopol de stat. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat de procurori la suma de 63.366 de lei, reprezentând valoarea taxelor vamale şi a accizelor. Judecătorii au decis că suspecţii pot fi cercetaţi în stare de libertate, Buriu şi Bîrlă având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. De altfel, este de precizat că alte două persoane sunt cercetate în stare de libertate, una dintre ele având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu fără încuviinţarea autorităţilor, iar cea de-a doua neputând ieşi din România fără aprobare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • FAINA ai auzit de asa ceva 11 Feb, 2012 10:02 pe vremea lui fAINA ( 2,5 luni) erau la moda sporturile marinaresti ( coniac-canoe, sticlism, halbere, somnul la bocanci, spritane non-stop), bai tataie aici este politie nu scoala de caporali, dute la vopsit parul ca s-a decolorat, si apropo marsi la pensie